avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in Romania

Buna ziua .Sunt casatorita cu un italian in Italia de 4 ani. Casatoria a fost de forma pentru a obtine permesso di soggiorno. Am inchiriat un apartament in Novara dar nu am locuit impreuna. Sotul meu italian in prezent este in inchisoare l;a Novara pentru o infractiune de furt.
In timpul casatoriei eu am deschis o afacere in Romania si am cumparat un apartament.
In prezent am inca un domiciliul in Romania. Intrebarea mea este daca as putea initia un proces de divort in Romania sau in mod obligatoriu trebuie sa divortez in Italia.Precizez ca eu am o relatie si vreau sa ma casatoresc iar pe legea italiana chiar si daca am fi de acord sa divortam dureaza 3 ani pentru ca e separarea obligatorie.Daca exista posibilitatea de a divorta in Romania ce acte mi-a trebui?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 14:11, 8 Martie 2010
in primul rand actele din italia traduse si legalizate in romania si apoi inregistrate la starea civila in romania in localitatea de domiciliu unde sunteti dvs acum
dupa aia ar trebui sa introduceti actiune de divort acolo si cu hotararea ramasa definitiva sa va duceti NOVARA si sa radiati si acolo casatoria.. stim si noi ca in italia durea za trei ani separarea si dupa aia divortul
Transcrieti casatoria in Romania.
Daca in prezent domiciliati ( in fapt) in Romania puteti incerca dar va dura procesul.
Va trebui citat in Italia...
Incercati sa va angajati avocat intrucat singura se posibil sa terminati mai repede procesul in Italia unde dureaza, nu gluma...

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc pentru raspuns si voi contacta un avocat neaparat. Eu insa nu stiu ce adresa de Italia sa dau pentru sotul meu pentru ca momentan sta in inchisoare. Sa aflu adresa inchisorii??sau adresa lui din cartea de indentitate?
din cartea de identitate.. verificati-va si mesageria privata de aiciB-)
azi am intrat pentru prima data si nu stiu de mesageria privata.

Alte discuții în legătură

Casatorie in italia - divort in romania - marian01 marian01 Buna ziua! Am 27 ani si locuiesc in italia unde am facut pasul gresit de a ma casatori cu italianca si unde am inceput un divort care probabil dureaza ani. ... (vezi toată discuția)
Proces castigat de despagubiri in cuantum enorm de mic ContSters193672 ContSters193672 O persoana a castigat in italia un proces de despagubiri in urma detentiei injuste de 336 zile domiciliar si 55 carcera. Au calculat italienii 50mii euro, ceea ... (vezi toată discuția)
Divort fara copi Alinuta Cosmi Alinuta Cosmi Buna ziua as avea si eu cateva intrebari despre divort.Sunt casatorita din anul 2014 durata casniciei mele a fost doar de un an pana in 2015 cand sotul ma ... (vezi toată discuția)