avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... proces castigat de despagubiri in cuantum enorm de mic
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

proces castigat de despagubiri in cuantum enorm de mic

O persoana a castigat in italia un proces de despagubiri in urma detentiei injuste de 336 zile domiciliar si 55 carcera. Au calculat italienii 50mii euro, ceea ce este enorm de putin pentru ce a suferit omul care a pierdut totul, inclusiv un copil de 12 ani bolnav de cancer pentru care plecase la munca in Italia. Italienii asteapta ca omul sa accepte suma de 50 mii euro , dara fara sa-i acorde si daune morale sau fizice. Omul s-a imbolnavit , privat de libertate si cu hrana minima, fiind incuiat la propriu intr-o camera in a unui imobil din Italia(arest la domiciliu) , fara fonduri fara resurse. Disperat si lefter la propriu ar accepta de foame cei 50 mii euro cu care nu prea are ce face fiind si grav bolnav ...ar cheltui mai mult pe o garsoniera si sanatate... nu se mai poate intretine. Ce face ? Ce ii pot transmite ? Poate lua cei 50 mii euro si sa mearga si la CEDO pentru daune morale fizice..etc ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:49, 19 Februarie 2011
sa apeleze la un avocat care este specializat pe dreptul italian.cu siguranta ca se poate ataca respectiva hotarare
la CEDO se ajunge doar dupa ce au fost epuizate toate caile de atac superioared prevazute de legislatia tarii respective.
sa fie atent sa nu iasa din termenul aferent caii de atac prevazute de legea italiana
Se poate adresa la CEDO dar intr-adevar dupa ce a epuizat toate caile de atac din dreptul intern.
Este greu de spus daca CEDO i-ar acorda mai mult dar poate incerca.
Ar trebui sa consulte un avocat roman sau italian pentru a se face o analiza amanuntita a cauzei sale.

Fiind vorba de arest la domiciliu si nu de o detentie in regim de privare de libertate efectiva este foarte greu de spus...
Din cate stiu, cei care au de executat arest la domiciuliu au dreptul de a se deplasa pe anumite rute...
Au dreptul de a lucra...

Trebuie sa respecte un anumit program.
Daca dispare... se considera ca este vorba de infractiunea de evadare.

avocat Claudiu Lascoschi
A stat omul intai 55 de zile in inchisoare , si apoi dupa ce s-a dovedit ca e nevinovat a ramas in arest la domiciliu pana la proces de unde nu a avut drept de munca sau de a iesi si comunica verbal sau telefonic cu nimeni. Dreptul de munca e doar in Romania, in Italia e doar arest la domiciliu...si el nu a stat in casa proprie ci in o simpla camera inchiriata. A respectat totul, a primit toate scuzele instantelor asupra acuzatiilor .... dar il pacalesc avocatii italieni acolo. Prima oferta sa taca a fost in biroul unuia de 50 mii euro cash pe masa, ceea ce este foarte dubios, m-a sunat in acea zi daca accepta sau ce trebuie facut. In mare am inteles si e logic sa faca recurs .
In Romania nu exista arest la domiciliu.
Ma refeream la Italia.

Daca face doar el recurs este O.K.
Sa nu declare recurs si partea italiana...

El cat ar vrea sa primeasca?
Ce suma a cerut cu titlu de daune morale?

In Romania au fost oameni in lagare comuniste ani...si nu mai priimesc despagubiri...de la stat...

Incercati sa va ganditi ca au existat oameni care au stat 10 ani condamnati dintr-o eroare judiciara...


La 55 de zile de arest preventiv ar putea fi suficient dar sa incerce si la CEDO dupa recurs.

avocat Claudiu Lascoschi
un judecator de pace care i-a redat libertatea a spus ca merita 500-700 mii depinde de judecator si avocat. El a dorit pentru daune morale si arest injust la gramada 500 mii euro . Acum mi-a spus ca avocatul italian care-l reprezinta din partea statului , conventia...celebra , ar fi zis ca merita 500 mii inainte de proces si in timpul procesului a sucit-o pe 35 mii cash ...
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
ContSters193672, utilizator

Alte discuții în legătură

Arest la domiciliu verso arest preventiv.deducerea pedepsei CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Are cineva un precedent favorabil in sensul ca arestul domiciliar ( arestul executatat la domiciliu) se deduce din pedeapsa aplicata din considerentul ca, este ... (vezi toată discuția)
Sentinta andreeasirbu24 andreeasirbu24 BUNA ZIUA.VA ROG DACA MA PUTETI AJUTA CU UN RASPUNS.AM CASTIGAT UN PROCES IN ITALIA IMPOTRIVA SEFULUI MEU PT HARTUIRE SEXUALA.A FOST CONDAMNAT LA UN AN SI DOUA ... (vezi toată discuția)
Caz pentru cedo...lamuriti-ma va rog! ContSters124624 ContSters124624 Buna seara!Am un caz pentru care as dori un raspuns.In anul 2005 am fost arestat, am stat arestat preventiv 5 luni si 3 saptamani, dupa care tribunalul iasi ... (vezi toată discuția)