avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Naveta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Naveta

Buna ziua

Exista vreo reglementare legala in ceea ce priveste naveta? Adica cati km se pot face intr-o zi, saptamana, timpi orar, fara a fi obligat la mai mult din partea conducerii societatii?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 15:20, 16 Martie 2010
societatea nu are cum sa va oblige in nici un fel, in afara de contractul de munca semnat si fisa postului aferenta acestuia. In ce priveste naveta puteti sa alegeti sa o faceti sau sa va mutati in localitatea unde este firma...;)
Altfel, orele de naveta se considera facute in timpul programului de lucru? Adica din totalul de 8 ore zilnice de lucru se "scad" orele petrecute cu neveta zilnic?
Naveta nu se scade din orele de program. Se presupune ca atunci cand ati semnat contractul individual de munca ati fost de acord cu prevederile din acesta si drept urmare timpul alocat ajungerii la locul de munca va priveste pe dumneavoastra si nu pe angajator.
"Nu beneficiaza de indemnizatie de somaj:

* persoanele care, la data solicitarii dreptului, refuza un loc de munca potrivit pregatirii sau nivelului studiilor, situat la o distanta de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu;
* persoanele care refuza participarea la servicii pentru stimularea ocuparii si de formare profesionala oferite de agentiile pentru ocuparea fortei de munca;
* absolventii care, la data solicitarii dreptului, urmeaza o forma de invatamant;
* persoanele care au incetat raporturile de munca sau de serviciu prin acordul partilor sau prin demisie."

Asta am gasit pe siteul anofm.

O pesoana care este pusa sa accepte un loc de munca, la aceeasi societate dar la un punct de lucru, altul decat cel la care a muncit pana acum, distanta fiind de 200 km de la domiciliul salariatului pana la noul sediu (implica naveta), poate solicita incetarea cim cu acordul partilor DAR tinand cont de ceea ce am postat mai sus sa poata beneficia ulterior de ajutorul de somaj?


in ceea ce priveste distanta de 200km de care amintiti ... nu consider ca se poate face naveta zilnic. eventual firma poate solicita detasarea/relocarea temporara in alta localitate, pe care aveti dreptul sa o refuzati ... depinde si de contractul de munca si regulamentul intern pe care recomand sa le studiati.
De asemenea daca, dvs nu sunteti de acord sa va mutati in alta localitate, iar firma nu va mai poate oferi in continuare un loc de munca in acelasi oras exista alternativa ca firma sa va desfaca contractul de munca pt motiv de restructurarea postului; in aceasta situatie, aveti dreptul la somaj si la cel putin un salariu compensator.

succes=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna sau nu stefaniam stefaniam Buna ziua Lucrez la o firma aflata la o distanta de 41 de km ,fata de domociliul meu. Acum firma ne cere sa lucram la o filiala de a ei in alta localitate. ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile angajatului in cazul in care firma se "relocheaza" ? letipop letipop firma la care lucrez eu inchide filiala din localitatea in care functioneaza acum si deschide alta la 160 km distanta. ne cere sa le comunicam personal care ... (vezi toată discuția)
Acordarea cheltuielilor de transport la mutarea la ordin rule rule am fost mutat in cadrul unitatii la o subunitate aflata la 60 km de resedinta.conf ord 51din7aprilie2014 as avea dreptul dar mi-au dat raspuns ca nu ma ... (vezi toată discuția)