avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj / Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj / Succesiune

Cer parerea dumneavoastra pentru a ma lamuri care sunt diferentele dintre cei doi termeni . Ce trebuie sa fac daca vreau sa intru in posesie in urma defunctului aflat pe titlului de proprietate ( presupunand ca sunt mostenitor direct impreuna cu inca 2 frati aflati in viata ) ?
pentru inceput trebuie sa deschideti succesiunea la notarul public. dupa ce se stabileste calitatea fiecarui mostenitor se imparte succesiunea conform cotelor legale cuvenite fiecaruia.
In primul rand trebuie sa dezbateti succesiunea la un notar public din raza ultimului domiciliu al defunctului.
Procedura succesorala se finalizeaza cu eliberarea unui certificat de mostenitor cu aratarea masei succesoarale (in care va intra terenul si, eventual, alte bunuri ale defunctului sau chiar... datorii) a mostenitorilor si a cotelor acestora din masa succesoarala.
Patrimoniul defunctului se transmite catre mostenitori in indiviziune.
Adica, stim ca mostenitorul X are cota de 1/3 (de exemplu) din masa succesoarala dar nu stim de unde si pana unde se intinde treimea lui de teren.
Asta se determina prin partaj /iesire din indiviziune.
Daca problema e intrarea in posesiune si atata tot, intrati pur si simplu, ca sunteti mostenitor descendent (sezinar) si nu aveti nevoie de nicio alta formalitate pentru asta.
Daca n-am inteles eu problema, ascultati colegii.
Si daca nu ma inteleg cu fratii tot la notarul public trebuie sa fac succesiunea ? Sau atunci lucrurile se complica ?
buna ziua.
daca nu va intelegeti notarul nu va putea solutiona procedura succesorala, va suspenda dosarul si va va trimite catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala birikino birikino folosesc o masina inscrisa pe tatal meu care mi a facut o procura ce imi da si drept de vinzare.Cit timp mai pot folosi masina dupa moartea acestuia,si ce ... (vezi toată discuția)
Invitatie dezbatere succesiune sandru72 sandru72 succesiunea din partea lui tata este obligatorie santem 2 frati si mama in viata ce trebuie sa facem? va multumesc:O (vezi toată discuția)
Succesiune cu partaj sicuta sicuta trebuie sa facem succesiunea dupa tata; mostenitori: sotia si cei 2 baieti bunuri: un apartament si o casa la curte; noi mostenitorii vrem : eu- ... (vezi toată discuția)