avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intoarcerea din maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intoarcerea din maternitate

buna!
am avut contract de munca pe periada nedeterminata.
in locul meu a fost angajta alta persoana cu contract de munca pe perioada determinata de 1 an. apoi,pe perioada nedeterminata.ARE DREPTUL SA FACA ACEST LUCRU ANGAJATORUL?
LA INTOARCERE ARE VOIE SA MA DEA IN SOMAJ, CE DREPTURI AM?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:31, 8 Martie 2010
1. Dvs. nu sunteti in concediu de maternitate, sunteti in concediu pentru cresterea copilului (CCC) pana la 2 ani.
2. In aceasta perioada contractul individual de munca (CIM) al dvs. este suspendat, adica dvs. sunteti inca salariata acestei firme dar nu primiti salariu.
3. Pe perioada suspendarii CIM angajatorul poate sa angajeze, pe posul dvs., pe altcineva cu CIM pe perioada determinata, pana la incetarea suspendarii CIM. Daca angajatorul face altfe, o face pe riscul lui.
4. Daca sunteti sigura de ce spuneti, puteti face o sesizare la ITM.
5. Dupa terminarea CCC pana la 2 ani trebuie sa faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM.
6. Angajatorul este obligat, la reluarea activitatii sa va incadreze pe acelasi post sau, daca postul a fost desfiintat intre timp, pe un alt post, daca si dvs. sunteti de acord.
7. Nu va poate concedia, timp de 6 luni, pentru necorespundere profesionala, dar va poate concedia daca desfiinteaza postul ocupat de dvs. In acest caz puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dupa concediu prenatal iulianmihu iulianmihu In data de 08.11.2009 trebuie sa reincep activitatea dupa ce am fost in concediu prenatal de 2ani. Pot fi concediata sau trecuta in somaj dupa reinceperea ... (vezi toată discuția)
Reincadrare munca dupa cic ancavasilache ancavasilache Buna, As avea si eu o nelamurire: In 1 oct 2011 urmeaza sa imi inceteze concediul pentru cresterea copilului care implineste 2 ani. Am fost in concediu pe ... (vezi toată discuția)
Reintorcerea la servici dupa concediu de crestere a copilului florybalan florybalan buna seara, sotul meu a intrat in cic pe 28 septembrie 2009 pe 3 februarie 2011 fetita noastra face 2 ani. sotul ocupa inainte postul de sef receptie la un ... (vezi toată discuția)