avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Presiune asupra demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Presiune asupra demisiei

Am revenit cu un alt subiect: dupa cum v-am zis am depus cererea de incheiere a contractului de munca cu acordul partilor pe data de 28 ianuarie 2010 pentru data de 30 martie urmand sa intru in preaviz de luni 15 martie. Le-am cerut sa imi dea o copie de pe cerere cu un numar de inregistrare si mi-au spus ca nu e inregistrata inca si ca imi da copia luni. Eu am fost constrans sa fac cererea pentru ca m-am casatorit si sotia mea este si colega de munca si ca firma nu agreeaza relatiile intre angajati, Acum regret m-am lasat dus cu zaharelul. Pot sa mai fac ceva juridic?

Si mai am o intrebare? Daca intru in concedeiu medical in perioada preavizului acesta se prelungeste?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:27, 9 Martie 2010
Demisia reprezinta actul de vointa liber exprimat si manifestat de angajat si are caracter irevocabil
:-/ Acordul partilor sau demisie..? Ca sunt lucruri diferite.. Acordul partilor (art 55 b)presupune cererea dvs si aprobarea - evident a angajatorului, fara un termen de preaviz. Demisia (art 79) este un act unilateral de vointa si se aduce doar la cunostinta angajatorului, acesta nu trebuie sa o aprobe iar contractul inceteaza dupa un termen de preaviz (15 zile sau 30 in functie de postul pe care il detineti, daca este de executie sau de conducere).
In privinta medicalului ..da, "În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător" (Codul Muncii).

Juridic..daca puteti face dovada ca ati fost constrans, poate s-ar mai putea face ceva, dar ar trebui sa ajungeti in instanta:hm:
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
andram, utilizator
este vorba de acordul partilor,art.55 lit.b,dar in cerere este specificat un preaviz de 15 zile.Exista vreo modalitate prin care pot sa impiedic inregistrarea demisiei?
Nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie 2010 anicoleta anicoleta Buna ziua, Daca o persona este in concediu medical si doreste sa-si depuna demisia cu incetarea imediata a contractului de munca ce articol trebuie sa invoce ... (vezi toată discuția)
Demisie anton i anton i Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)
Incetare cim prin acordul partilor Dana Dav Dana Dav Contractul individual de munca semnat de mine prevede in cazul plecarii din firma un preaviz de 30 zile. In momentul completarii cererii de demisie, ... (vezi toată discuția)