avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... micsorare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

micsorare salariu

Buna seara ,
Firma la care lucrez la angajare ( 2008 ) am semnat contractul individual de munca cu salariu brut de 1384.00 Ron + bonuri de masa si 21 zile CO .In contract nu specfica nici un fel de bonusuri sau alte venituri suplimentare pe care firma le acorda .Dupa 8 luni de la angajare am trecut pe un salariu flexibil cu baza fixa de 850ron la care se adauga celelalte bonusuri plus procentul din baza fixa (asta numai in cazul in care atingeam targetul ),cand nu se atingea targetul venitul lunar era de 1050+bonuri de masa.
Acum firma a facut un alt sistem de salarizare , iar baza fixa este de 700ron + procent din vanzari ( procent pe care il pot lua numai atunci cand magazinul va vinde lunar peste 25000 ron ) .Daca magazinul nu v-a atinge minimul de 25000ron , salariul pe care il voi lua va fi de 700ron + bonuri de masa.
As dori sa stiu ce pot face in cazul acesta .
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 23:01, 9 Martie 2010
Modificarea salariului (si a conditiilor contractuale in general) se face doar pe baza unui act aditional la contract, semnat de ambele parti. In masura in care dvs nu semnati actul de modificare, salariul dvs de baza nu va putea fi modificat. Restul..prime fc de realizari, bonusuri, target etc se acorda pe baza unor intelegeri verbale, de obicei nestipulate in vreun act oficial, iar in cazul lor nu aveti ce face.
Legal,modificarea CIM se poate realiza numai prin act aditional asumat de catre angajat.Dada nu va asumati responsabilitatea modificarilor initial prevazute,
legal,drepturile dvs salariale nu pot fi micsorate
Pana acum nu am semnat nici un act aditional de micsorare de salariu .
Vreau sa stiu daca este legal noul sistem de salarizare .Mentionez ca procentul din vanzari este de 1% si practic salariul care mi-l da este mai mic decat ar trebui .
In cazul in care nu vreau sa semnez act aditional de micsorare a salariului , ce se intampla in cazul acesta?
Daca nu va asumati responsabilitatea semnarii actului aditional,legal,drepturile dvs salariale nu trebuie sa fie micsorate
sesizati inspectoratul de munca cu privire la aceste aspecte sau actionati direct in tribunal angajatorul. aveti sanse reale sa va recuperati banii neprimiti din urma=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi angajat vs angajator anitzaa anitzaa Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Prietenul meu lucreaza la o firma de distributie. Salariu este format dintr-o parte fixa si o parte de bonus, in functie ... (vezi toată discuția)
Penalizare pt nerealizare plan Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, se poate retine din salariu 33% reprezentand penalizare pt nerealizare plan(aceasta fiind comunicat verbal).Contractul de munca fiind pe perioada ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale danat2905 danat2905 Buna ziua. Sotul meu are salariu de incadrare (brut) 1800ron, deci net-ul ajunge cam la 1200ron. Angajatorul opreste lunar 10% garantie pentru masina, si ... (vezi toată discuția)