Avem o oferta de la un furnizor care vrea sa instaleze la noi in bloc niste echipamente. In oferta lor tehnica spun ca vor strapunge peretii blocului intre etaje si pina in apartamente. Eu unul nu sunt de acord cu asa ceva.
Intrebarea mea la dvs. (multumesc pentru raspuns) este: presedintele da acordu pentru o asemenea lucrare sau e obligat de lege sa consulte proprietarii?
A doua varianta mi se pare de bun simt fiind o lucrare care implica lucrari la structura proprietatii, lucrari neplanificate sau aprobate vreodata de proprietari.
Dar astept raspunsul unor persoane mult mai avizate decit mine.
lucrarea de strapungere a peretilor despartitori impune obtinerea acordului dat de constructor, proprietari si facuta in baza unui proiect si a unei autorizatii de constructie, daca acesti pereti sint de rezistenta. daca pereti sint portanti este nevoie de autorizatie de constructie.
"Vor fi necesare strapungeri intre etaje( unde nu se pot utiliza cele existente ), spre apartamente si daca va fi cazul, guri de vizitare in peretele de rigips, pentru a putea ajunge cu cablul in apartament.- guri de vizitare ghena verticala, la fiecare etaj (300mmx300mm)."
La ce lege sa fac referire va rog cand voi informa vecinii asupra necesitatii consultarii proprietarilor vis a vis de aceste lucrari la care trebuie sa-si dea acceptul? Multumesc.
Indiferent de tipul lucrarii, asta spun ei ca vor face la pereti, noi putem fi de acord sau nu. Cine isi da acordul? Proprietarii sau presedintele care poate fi si "sensibilizat" sa accepte? Nu e nevoie neaparata de lucrarea lor, le facem o favoare pentru a-i primi in bloc.
Bun, eu am spus ce se face, cum se face si ce nu se intampla.
Acceptul intrarii in bloc al firmelor de cablu se face cu avizul comitetului executiv.
In mai toate cazurile sensibilizarea "cuiva" din conducere este un fapt real.
Proprietarii se pot impotrivi, iar comitetul poate lua sau nu act de vointa dispersata a unuia sau altuia. Ideea e ca nu e obligatoriu a se face AG pentru o lucrare de instalare cablu TV - internet in bloc.