Avem o oferta de la un furnizor care vrea sa instaleze la noi in bloc niste echipamente. In oferta lor tehnica spun ca vor strapunge peretii blocului intre etaje si pina in apartamente. Eu unul nu sunt de acord cu asa ceva.
Intrebarea mea la dvs. (multumesc pentru raspuns) este: presedintele da acordu pentru o asemenea lucrare sau e obligat de lege sa consulte proprietarii?
A doua varianta mi se pare de bun simt fiind o lucrare care implica lucrari la structura proprietatii, lucrari neplanificate sau aprobate vreodata de proprietari.
Dar astept raspunsul unor persoane mult mai avizate decit mine.
Asta e pratica in Romania insa legea ce spune? La lucrari de modificare "strapungere pereti intre etaje" nu cred ca se aplica. Nu e vorba de un cablu TV, internet ci de altceva.
Multumesc.
Dacă un proprietar iși arată dorința de instalare a unui cablu TV asociația nu-i
poate respinge cererea fiind vorba de spațiu in indiviză.Dacă deja aveți cablu și
aceștia vin să le schimbe deja cauza este pierdută.Pot face acest lucru pentru că
in contractul vechi este stipulat această intervenție.In general firmele de cablu
au altă putere in ”R” .Străpungerea nu afectează rezistența.Aceștia (firma de cablu au experți in constructie).Vă dau aceste răspunsuri ca persoană trecută
prin această situație.
Pai din cauza confuziei, eu nu am primit raspuns. Comitetul sau doar presedintele va decide? In lipsa comitetului, doar presedintele daca decide e legal?
Ce am inteles de la dvs. este ca e de ajuns o singura solicitare a cuiva si blocul poate fi strapuns prin pereti de la un cap la altul. Imi e greu sa cred ca asa ceva e legal.
Multumesc.
@Costica33,
Pentru a primi raspunsuri la obiect trebuie si intrebarile sa fie la obiect. Sigur ca nu are voie nimeni sa strapunga blocul de la un cap la altul dupa bunul plac. Presupun ca din moment ce dv intrebati aici inseamna ca se cunoaste problema, ca se discuta in comitet, ca discuta proprietarii... Asta inseamna totusi ca nu face cine ce vrea de capul lui. Hotararea o luati dv impreuna cu proprietarii prin adunarea generala daca-i o lucrare de anvergura, pe baza de tabel sau prin decizia comitetului condus de presedinte. Presediuntele este proprietar si reprezinta proprietarii si poate sa decida in comitet realizarea anumitor lucrari, incheierea anumitor contracte fara sa convoace adunarea generala.
Pe de alta parte, la gradul scazut de implicare care exista in asociatii din partea proprietarilor, este evident ca intotdeauna vor fi oameni care nu cunosc problemele, care nu cunosc legea, care vor banui mereu ca sunt furati, inselati de presedinte si ceilalti care conduc si administreaza asociatia.
De peste 20 de ani nu am avut niciodata o prezenta mai mare de 20% la adunarile generale si-ntotdeauna le-am reconvocat luand hotarari cu 20-25 proprietari din 130.
Asa ca nu ne certati pe noi ca nu aveti raspunsuri concrete. Spuneti concret ce arme interzise sau bombe se vrea a fi instalate in peretii dv si o sa ne dam cu parerea. Iar daca parerea noastra nu corespunde cu asteptarile dv, ale presedintelui sau altor proprietari, sa nu va suparati pe noi.
Asteptam precizari.
Dar eu nu am certat pe nimeni.
Am intrebat foarte precis, strapungerea peretilor in cazul unei lucrari de cine se aproba. Atat. Si multumesc pentru raspuns. Citatele din lege date de doamna Elga imi sunt utile.
Am inteles.