avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariul avocatului il platesc cand am sentinta ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariul avocatului il platesc cand am sentinta definitiva si irevocabila?

se ia o hotarare judecatoreasca {partaj}hotararea este in favoarea mea {reclamant},paratul face apel............avocatul trebuie sa il platesc la sfarsit cand devine hotararea definitiva si irevocabila{atunci se considera procesul incheiat?} in favoarea mea sau la fiecare pas facut de parat: apel, recurs?

multumesc:">
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 12:24, 12 Martie 2010
Raspunsul la Intrebarea dvs este conditionat de aspectele initial convenite cu aparatorul dvs
Toate acestea depind de cele stipulate in contractul de asigurare a asistentei juridice sau de intelegerile dvs.,dar in general,onorariul se plateste inainte de inceperea procesului,indiferent in ce stadiu se afla acesta. Dvs.trebuie sa achitati sumele stipulate in angajament.Restul va priveste...
am stabilit o parte la inceput restul la sfarsit. nu am discutat nimic pana acum. srsitul care este cand devine hotararea definitiva? eu consider ca am ceva probleme in comunicarea cu aparatorul meu de aceea intreb.cand am semnat contractul nu am citit greseaka mea
In mod normal "sfarsitul" ,cum il denumiti dvs ,este terminarea procesului prin pronuntarea unei hotarari judecatoresti,pentru ca intr-un eventual nou proces,pe calea de atac,apel sau recurs,urmeaza a se incheia un nou contract de asistenta juridica intre avocat si parte.
Pe de alta parte,daca nu sunteti multumit de prestatia avocatului dvs.,aveti posibilitatea sa incheiati un nou contract de asistenta juridica cu alt avocat.
o sa descriu mai pe larg situatia poate nu inteleg eu.... partaj - eu reclamant angajez aparator semnez un contract pe care recunosc nu l am citit dupa cum am spus o parte la inceput iar restul la final. se incheie cu o hotarare judecatoreasca in favoarea mea. bun avocata nu mi spune nimic ca ar trebui sa achit remuneratia ptr ca s a incheiat procesul. primesc citatie ca a facut paratul recurs , sun av nu imi spune nimic cum ca ar fi un alt proces ce impune o alta remuneratie si mergem mai departe eu train cu impresia ca ma reprezinta, a facut cerere de aparare paratul- suna av si imi spune atat ca a facut cere de aparare sun si eu sa intreb ce atitudine impune ...nu raspunde .. bun . o sun sa ne intalnim sa vb .. ne intalnim si imi spune ca la termen cand tre sa depuna apelantul motivele stie ce motive invoca paratul si "90%'' se judeca cu el.la termen cand a depus motivele imi trimite msj sa trec sa le i au o sun.. nimic ..trimit mesaj sa ne intalnim ne intalnim si imi spune ca la termenul urmator tre sa fiu in sala, imi spune ca trebuie sa imi i a alti bani la un eventual apel si ca nu are rost . ii propun sa facem o intampinare la motive,este de acord dar imi pune dosarul in brate sa o formulez singura . ob intreb cand trebuie sa o aduc si imi spune cu 2 zile inainte. atat. o intreb cum o form -imi spune ceva vag- aduc intampinarea cu dosarul la biroul dansei.vine ziua jud. ma trezesc ca imi spune bafta si pleaca iar cand m a strigat intampinarea mea nu era la dosar iar jud sune ca av nu este delegat in dosarul meu dezastru. i am cerut explicatii si imi spune ca nu am intales eu bine. normal nu trebuia sa imi spuna ca este alt proces in momentul in care a facut paratul apel?cine este vinovat in situatia asta? eu am avut impresia ca ma reprezinta din atitudinea dansei nu mai inteleg zau. am un bebe de 6 luni am avut o sarcina cu probleme si am corespondet prin tel dar mereu inchidea nu voia sa vb trimitea mesaje scurte . gresesc eu? multumesc

Alte discuții în legătură

Partaj mocutzy27 mocutzy27 o sa descriu mai pe larg situatia poate nu inteleg eu.... partaj - eu reclamant angajez aparator semnez un contract pe care recunosc nu l am citit dupa cum am ... (vezi toată discuția)
Probleme avocat provincie bambi.2010 bambi.2010 buna ziua, am un proces de expropriere care trebuia sa se termine anul trecut, motiv pt care av a solicitat plata integrala a onorariului pentru a depunde ... (vezi toată discuția)
Taxa avocat Rodka Rodka Avocatul imi cere sa-i platesc o noua taxa de rerezentare pt acelasi proces care a fost trimis de la tribunal spre rejudecare.la judecatorie. Am platit doua ... (vezi toată discuția)