avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

in ce moment se poate decadea din drepturi unul dintre proprietari casei in urma unui divort?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:55, 12 Martie 2010
in nici un moment..dreptuld e proprietate e imprescriptibil
adica?
fiti mai explicita daca se poate.
De modul cum adresati intrebarea asa vi se si raspunde.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sotii au dobandit un bun imobil in timpul casatoriei, divortul acestora nu poate conduce in vreun fel la pierderea dreptului de proprietate asupra bunului imobil asupra caruia sotii si fostii soti au un drept de proprietate in devalmasie.
Odata cu divortul sau ulterior desfacerii casatoriei prin divort, se poate introduce cerere de partaj bunuri comune (cerere care poate fi introdusa oricand, fiind imprescriptibila) pentru ca partile sa iasa din indiviziune cu privire la acel bun, respectiv ca fiecare dintre parti - fosti soti - sa primeasca in urma partajului, fie parte din bun, fie bunul in intregime daca acesta nu este comod partajabil sau sulta. Abia in urma solutionarii partajului sau prin incheierea unei tranzactii in forma autentica, fostii soti si-au rezolvat aceasta problema. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort xristit xristit Inteleg ca partajul dupa divort nu are un termen (este imprescriptibil). De aici rezulta ca e posibil sa nu se realizeze niciodata. Intrebare: Ce poate face ... (vezi toată discuția)
Sotul divortat poate pune ipoteca, pt un credit, pe partea lui dintr-un imobil? Lyvyoo Lyvyoo Hello, As vrea sa va cer o parere in legatura cu urmatoarea speta a unor rude: Dupa 15 ani de casatorie cuplul a divortat (cam acum un an) FARA sa declanseze ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau partea mea din proprietate unui copil danut.cheptanaru danut.cheptanaru pot sa dau partea mea din proprietatea comuna(o casa) cu sotia ,unui copil de al nostru fara sa fim divortati (vezi toată discuția)