avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urgent - contract de vanzare-cumparare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urgent - contract de vanzare-cumparare auto

Buna,

Situatia este urmatoarea: o persoana fizica romana stabilita in Spania isi imputerniceste fratele sa ii vanda masina; fratele face un contract de vanzare cumparare cu o persoana fizica X. acesta merge cu masina la RAR, dar nu o inscrie la politie. ii face doar identificarea. persoana fizica X vrea sa vanda masina, dar fara sa o inscrie. persoana care cumpara cu cine trebuie sa faca contract de vanzare cumparare, tinand cont de faptul ca proprietarul si fratele (persoana imputernicita) sunt in Spania?
Ar putea sa incheie contract de vanzare cumparare cu persoana X?
Mai trebuie sa mearga la RAR desi s-a facut o data identificarea, dar nu s-a inscris in cartea masinii?
este vorba de prima imatriculare in Romania.
Cel mai recent răspuns: madriann , utilizator 09:44, 21 Iunie 2010
Se incheie contract de vanzare-cumparare intre primul cumparator (care detine calitatea de actual proprietar) si viitorul cumparator.
Este obligatorie eliberarea unui nou certificat de autenticitate de catre RAR, la solicitarea noului proprietar.
Si o problema noua, la care as avea nevoie de un raspuns rapid si corect :) :

O masina este inmatriculata pe firma unde sunt asociat, impreuna cu sotia. Doresc sa vand masina de pe firma pe numele meu, dar fara a fi prezent in tara (stiu ca suna comic, dar nu e):
1. Contractul de vanzare/cumparare si cererea de radiere (formular tip) le completez eu, le semnez ca si cumparator si le trimit in tara prin TNT sau DHL, unde sotia le va semna si stampila ca vanzator (este admin. firmei);
2. Valoarea masinii va fi valoarea ramasa de amortizat (undeva la 20.000 RON).
3. Odata cu contractul, as vrea sa trimit si o procura legalizata la ambasada, care sa-i ofere dreptul sotiei sa ma reprezinte in toate activitatile necesare inmatricularii pe numele meu si eliberarii noului talon: autentificare la RAR, administratia financiara pentru inregistrarea auto pe numele meu, cumpararea unei polite RCA, plata taxelor aferente, depunerea actelor la serviciul inmatriculari, terminand cu ridicarea talonului nou, pe numele meu - nu reusesc sa gasesc un model de procura care sa le cuprinda pe toate, aveti vreo propunere/link?
3. Daca intrevedeti eventuale probleme in actiunea de mai sus - orice sugestie este binevenita.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
madriann, utilizator
Nimeni? :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare masina raluca2005 raluca2005 Eu si prietenul meu dorim sa ne cumparam o masina. Ideea este ca eu nu as vrea sa ma ocup de toate treburile "casnice", inmatriculare, administratie financiara ... (vezi toată discuția)
Imatriculare masina aditd aditd E o situatie mai ciudata (pentru mine cel putin) si sper ca am gasit categoria corecta. Vreau sa cumpar o masina: Masina luata in leasing in 2008 (cand nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism ContSters320906 ContSters320906 BUNA DIMINEATA, vreau sa vand o masina fratelui meu, fac contract de vanzare cumparare si o radiez din circulatie. El nu vrea sa o inmatriculeze ci sa op vanda ... (vezi toată discuția)