avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala

Am o intrebare, Toate amenzile contraventionale beneficiaza de posibilitatea sa fie platite jumatate din minim in 48 de ore?
Cel mai recent răspuns: lordxl , utilizator 20:27, 16 Martie 2010
toate la cele in care se specifica pe procesul verbal.. asta e regula
Nu toate.
O.G. 2/2001
" ART. 28
(1) Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal. În actul normativ de stabilire a contravenţiilor această posibilitate trebuie menţionată în mod expres. Termenele statornicite pe ore încep să curgă de la miezul nopţii zilei următoare, iar termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală sau când serviciul este suspendat se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare." :)
Am inteles!

Din pacate nu s-a stipulat asa ceva pe procesul verbal, deci cred ca trebuie sa platesc intreaga suma...

In cazul in care procesul verbal a fost primit de mine si semnat pe loc, mai exista posibilitatea ca el sa fie trimis la adresa din buletin, in eventualitatea in care nu platesc in aceste prime 48 de ore?
verificati in actul normativ! e posibil ca agentul constatator sa fi omis, voit sau nevoit, posibilitatea aceasta. cititi cu atentie ce am postat mai sus!:)
Va multumesc foarte mult de info.

O singura problema mai am:

In cazul in care procesul verbal a fost primit de mine si semnat pe loc, mai exista posibilitatea ca el sa fie trimis la adresa de domiciliu, in eventualitatea in care nu platesc in aceste prime 48 de ore?

Alte discuții în legătură

Executarea sanctiunii contraventionale a amenzii Imparatul Imparatul Daca nu am semnat PV de contraventie il primesc acasa, acesta fiindu-mi comunicat. Dupa ce mi-l comunica il contest la judecata. Daca pierd procesul verbal, ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa fac o contestatie unui proces verbal de la i.t.m simion nicoleta simion nicoleta am primt o instintare de plata de la I.T.M.de 3000 lei dar nu ami da dreptul sa o platesc la jumatate in 48 de ore .pot face ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru fumat (legea 15/2016) kimlor kimlor Am primt o amenda pentru ca fumam pe o terasa cu peretii din rulouri de plastic care erau dati in jos, dar in acelasi timp pe mese existau scrumiere si nu era ... (vezi toată discuția)