Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum procedez sa fac o contestatie unui proces verbal de la I.T.M

am primt o instintare de plata de la I.T.M.de 3000 lei dar nu ami da dreptul sa o platesc la jumatate in 48 de ore .pot face contestatie #-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 24 Noiembrie 2010
Daca legea nu prevede expres achitarea in 48 ore a jumatate din cuantumul amenzii o platiti integral.
Puteti face contestatie in termen de 15 zile.
art.28 nr.2/2001REGIMUL JURIDICSI COMPLETARI PRIN LEGEA NR.180/2002
OG nr.2/2001 prevede in art. 28(1) : Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal. In actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie mentionata in mod expres. Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare, iar termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala sau cand serviciul este suspendat se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea sanctiunii contraventionale a amenzii Imparatul Imparatul Daca nu am semnat PV de contraventie il primesc acasa, acesta fiindu-mi comunicat. Dupa ce mi-l comunica il contest la judecata. Daca pierd procesul verbal, ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru fumat (legea 15/2016) kimlor kimlor Am primt o amenda pentru ca fumam pe o terasa cu peretii din rulouri de plastic care erau dati in jos, dar in acelasi timp pe mese existau scrumiere si nu era ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Vintage Vintage Am o intrebare, [b]Toate[/b] amenzile contraventionale beneficiaza de posibilitatea sa fie platite jumatate din minim in 48 de ore? (vezi toată discuția)