avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cod CPV - 2 atestate diferite
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cod CPV - 2 atestate diferite

Buna ziua,

Lucrez pe partea de achizitii publice la o institutie publica si va deranjez cu urmatoarea intrebare:

- avem in derulare 2 lucrari: una pentru alimentare cu apa (organizata procedura de licitatie deschisa off line) pentru care am solicitat (dupa incheierea procedurilor de achizitie publica) prestarea de servicii de dirigentie de santier (cu atestat in lucrari tehnico-edilitare si pentru care s-a incheiat contract) si alta pentru reabilitate primarie (organizata procedura de cerere de oferta cu faza finala de licitatie electronica) pentru care am solicitat prestarea de servicii de dirigentie de santier (cu atestat in lucrari constructii-civile, incheindu-se un alt contract).

Mentionez ca pentru ambele lucrari s-au facut studii de fezabilitate diferite, proiecte tehnice si proceduri separate. Ambele contracte de prestari de servicii pentru servicii diriginte de santier s-au facut prin achizitie directa.

Intrebare este urmatoarea:
- fiind 2 lucrari diferite, care au acelasi obiectiv, respectiv prestarea de servicii de dirigentie de santier (deci acelasi cod CPV 71247000-1 Servicii de supraveghere a lucrărilor de construcţii) dar cu atestate diferite, suma celor 2 contracte insumate nu trebuie sa depaseasca 15.000 euro sau fiecare contract in parte nu trebuie sa depaseasca 15.000 euro??

In asteptarea raspunsului dvs., va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MANTA FLORIN CATALIN , utilizator 21:52, 17 Martie 2010
Fiind un serviciu aferent realizarii unor lucrari ce priveste obiective distincte pt. care se poate estima valoarea separat, si valoarea contractelor de dirigentie de santier poate fi estimata pt. fiecare obiectiv in parte. Daca proiectarea poate fi facuta separat per obiectiv, si dirigentia din punctul meu de vedere urmeaza aceleasi reguli, ambele intrand in categoria serviciilor.
Sunt prevazute in devize separate fiecare obiectiv avand la capitolul 3 plata sumei pentru diriginte de santier ,deci find separate se pot calcula separat .cititi un pic primul manual al ANRMAP acolo este specificat acest lucru parca pe la pag.36 nu mai sunt sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diriginte de santier loremaria loremaria Stie cineva in ce lege se mentioneaza ca beneficiarul unei constructii este obligat sa aiba un diriginte de santier? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contractul pentru asigurarea utilitatilor unui obiectiv irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Cum se procedeaza pentru achizitia unui contract de lucrari pentru asigurarea alimentarii cu energie electrica ptr. un sistem de canalizare si statie epurare ... (vezi toată discuția)
Valoare estimata ibitza78 ibitza78 Am participat la un curs organizat de ANRMAP si am fost informati ca produsele care se incadreaza in acceasi grupa CPV (adica primele 3 cifre din codul CPV) se ... (vezi toată discuția)