avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG-urile sunt institutii publice?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG-urile sunt institutii publice?

Federatiile sportive nationale sunt considerate autoritati sau institutii publice de interes national ori local?
Cel mai recent răspuns: Seonbae , utilizator 08:51, 18 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Asociatiile, fundatiile, federatiile pot fi de interes public daca se declara astfel prin actul constitutiv si statut, si desfasoara activitati specifice corelate interesului public.

Insa acestea pot dobandi recunoasterea statutului de utilitate publica daca indeplinesc criteriile stabilite de og nr.26/2000.
Multmesc pentru raspunsuri. Insa, insist cu intrebarea mea: sunt considerate autoritati sau institutii publice de interes national ori local?
Raspunsul dvs este legat mai mult de faptul ca pot fi de "interes public" si nu de interes national sau local.
Mai precis:
Considerati ca este incalcata legea 305/2008 prin care se specifica urmatoarele:
"1. La articolul 7, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
"(3) Este interzisa utilizarea in denumirea asociatiei a unor sintagme sau cuvinte susceptibile sa creeze confuzie cu denumirea unor autoritati sau institutii publice de interes national ori local."
Si acum speta:
solicit acordarea certificatului de identitate sportiva pentru Asociatia Romana de Taekwondo si sunt refuzat pe motiv ca exista Federatia Romana de Taekwondo WTF.
Eu personal cred ca se incalca un drept constitutional din moment ce a deja personalitate juridica, exist, sunt inscris in registrul fundatiilor si asociatiilor, am CIF, etc....
Dupa cat am studiat....Federatie eu una....Asociatie e alta....au cu totul alt regim....
Astept parerea dvs..
Sunt dispus sa merg mult mai departe pt a obtine ceea ce mi se cuvine ca si cetatean a unui stat liber...

Asociatia Romana de Taekwondo nu este autoritate sau institutie publica de interes national ori local .. este o persoana juridica de drept privat.
Ok, am inteles.
Dar Federatia Romana de Taekwondo este autoritate sau institutie publica de interes national ori local ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acordare cis - e normal ????? Seonbae Seonbae Am infiintat Asociatia Romana de Taekwondo, in 27.01.2010, (hotarare judecatoreasca, inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor) si ulterior mi-a ... (vezi toată discuția)
Infiintare federatie 2ntz 2ntz Buna ziua, Intreabarea mea este urmatoarea. Cum infiintez o federatie? Practicam un sport destul de nou pt Romania si dorim sa infiintam o federatie. ... (vezi toată discuția)
Cite mandate poate avea o persoana Nostrum Nostrum Buna ziua. Exista in vreo lege, HG, OUG... ceva unde sa scrie ca o persoana, pe postul de presedinte, are un nr fix de mandate (ex: 2 mandate de 4 ani), in ... (vezi toată discuția)