avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ultraactiveaza legea 469?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ultraactiveaza legea 469?

Buna ziua,

Am un contract semnat in 2007, cand era in vigoare legea 469. In contract nu era trecut ca penalitatile pot depasi debitul. Fiind un contract cu executare succesiva, rate lunare, pot calcula penalitati la o factura neachitata din noiembrie 2009, astfel incat acestea sa depaseasca debitul? La data obligatiei de plata nu mai era in vigoare legea 469.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 10:43, 17 Martie 2010
Buna ziua !
In speta pusa de dumneavoastra in discutie, consider ca nu poate fi vorba de admiterea ultraactivitatii legii.Situatia in care legea poate sa produca efecte juridice si dupa iesirea din vigoare , intevine numai in cazurile expres prevazute de legiuitor, ceea ce nu este cazul in aceasta situatie.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari conform contractului Andrei T Andrei T stiu ca penalitatile nu pot fi mai mari decat debitul in sine, decat daca este prevazut in contract contrariul. am o clauza la contract care spune ca daca nu ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere mai mari ca debitul roxana-fig roxana-fig Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva sentinte/decizii (nr/data, poate chiar si text) prin care instanta admite cererea de acordare de penalitati de ... (vezi toată discuția)
Proces de insolventa florin_b florin_b Buna ziua. Va supun atentiei Dvs. urmatoarea problema: In urma neplatirii a unor fact. de inchiriere a unui spatiu, valoarea totala a creantei calculata cu ... (vezi toată discuția)