avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA livrare intracomunitara de masini second-hand in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA livrare intracomunitara de masini second-hand in statele UE.

la livrare auto second-hand in statele UE suntem scutiti de tva?
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 21:33, 6 Aprilie 2010
art 143 alin 2:

"2) Sunt, de asemenea, scutite de taxă următoarele:

a) livrările intracomunitare de bunuri către o persoană care îi comunică furnizorului un cod valabil de înregistrare în scopuri de TVA, atribuit de autorităţile fiscale din alt stat membru, cu excepţia:

1. livrărilor intracomunitare efectuate de o întreprindere mică, altele decât livrările intracomunitare de mijloace de transport noi;

2. livrărilor intracomunitare care au fost supuse regimului special pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi, conform prevederilor art. 1522;"
Buna ziua.
Am o nelamurire si v-as fi recunoscator daca ma puteti ajuta cu un sfat pertinent.
Un prieten a achizitionat, pe firma, o masina second-hand din Germania in 2007. Firma era neplatitoare de TVA. Inainte de a merge in Germania, s-a inregistrat ca platitor de TVA pentru achizitie intracomunitara cu valoare mai mare de 10.000 euro. A cumparat un camion pe care a platit 20.000 euro, factura facuta in Germania fiind fara TVA. A stat linistit pana acum cand, urmare a unei sesizari a fiscului din Germania, a fost controlat de DGFP. I s-a stabilit TVA de plata si majorari de intarziere din 2007 pana la momentul controlului.
Este corecta procedura?
Trebuia sa depuna decont de TVA in tara in 2007 si sa achite TVA-ul la o factura in care nu era inregistrat niciun TVA?
Va multumesc.
da, trebuia sa plateasca tva in romania la momentul achizitiei.
daca ar fi fost inregistrat in scopuri tva in romania (nu intracom.), ar fi procedat la taxare inversa si practic nu trebuia sa mai plateasca nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intra comunitara si tva LeonteMirela LeonteMirela Buna ziua, puteti sa-mi spuneti daca achizitiile de bunuri sau cele de servicii (de consultanta) facute de catre o firma sau organizatie din Romania de la o ... (vezi toată discuția)
Tva silvianc silvianc Sunt o firma platitoare de tva.intermedieri auto.Cumpar auto second-hand din romania de la firme platitoare de tva.Cum facturez la firme in comunitate ... (vezi toată discuția)
Marfa cumparata din romania,vanduta in germania carmenbn carmenbn O firma cumpara carne din tara si o livreaza in Germania catre o firma inregistrata ca platitoare de TVA in Germania. 1.Facturarea se face fara TVA?Se ... (vezi toată discuția)