avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

vatamare corporala din culpa

BUNA ZIUA.IN LUNA SEPT 2009 SOTUL A AVUT UN ACCIDENT DE CIRCULATIE ,DIN NEATENTIE NU A PUS FRANA SI A INTRAT IN CEL DIN FATA LUI O DACIA SOLENTA CARE ERA IN REGIM TAXI.SOFERUL DIN TAXI S-A LOVIT USOR LA CAP PTR CARE A STAT DOUA ZILE IN SPITAL IAR DE LA MEDICUL LEGIST A PRIMIT 11 ZILE DE INGRIJIRI MEDICALE.AM PLATIT ZILELE DE SPITALIZARE SI L-AM DUS LA UN EX TOMOGRAFIC PTR A FI SIGURI CA NU ARE NIMIC GRAV.FIRMA DE ASIG A DAT DAUNA TOTALA PTR SOLENTA DAR FIINDCA ERA PE TAXI DE SASE ANI NU A PRIMIT NUMAI 2OOOE PE EA.FIIND TAXI NE-AM INTELES CU EL SA-I PLATIM STATIONAREA IN SUMA DE 50 RON PE ZI PANA ISI CUMPARA ALTA MASINA.CUM FIRMELE DE ASIGURARI SE MISCA CAM GREU I-AM GASIT O ALTA MASINA DACIA SOLENTA TOT CUM A AVUT VECHE DE 6 ANI SI NE-AM OFERIT SA O CUMPARAM NOI SI SA O ECHIPAM PTR TAXI PTR A NU VI NEVOITI SA PLATIM PREA MULTE ZILE DE STATIONARE.ATUNCI A INCEPUT CALVARUL DOMNUL TAXIMETRIST A ZIS CA NU VREA SOLENTA CA VREA MASINA STRAINA .IAR PE ZIUA DE STATIONARE 100RON PE ZI IN .PLANGEREA PE CARE A FACUT-O A AJUNS LA SUMA DE 18600RON DIN CARE DAUNE MORALE 6000RON .7500RON STATIONARE IAR RESTUL DIFERENTA VALOARE AUTOTURISM FIINDCA NU A FOST MULTUMIT CU CE A PRIMIT DE LA ASIGURARE.PERMISUL SOTULUI A FOST RETINUT DAR MERGE IN FIECARE LUNA PTR PRELUNGIRE.AM AJUNS LA PROCES NOI AM INCERCAT SA NE IMPACAM I-AM OFERIT 9000RON DAR NE-A REFUZAT .VA ROG CE PEDEAPSA RISCA SOTUL MEU?AV TAXIMETRISTULUI SPUNE CA RISCA INCHISOAREA,DAR PTR CE NU A AVUT DECAT A MICA CRESTATURA La CAP NIMIC GRAV.NU SE POATE CERE O EXPERTIZA MEDICALA ,STIU SIGUR CA A AVUT PLIC PREGATIT PTR DOCTOR CA NOI L-AM SCOS DIN SPITAL SI AVEA PREGATIT PLICUL PE SERTAR .DUPA 14 ZILE DE LA ACCIDENT A PLECAT CU AVIONUL IN GERMANIA DE UNDE SI-A ADUS O MASINA DECI NU A AVUT NIMIC GRAV.VA ROG INCA O DATA ,CE PUTEM FACE?VA MULTUMESC
Buna ziua !
Situatia este neplacuta si pune multe semne de intrebare pe linie juridica.
Discutand aspectul unei posibile pedepse, va pot spune ca risca cel mult o pedeapsa cu suspendarea executarii acesteia, dar cel mai probabil o amenda penala.
Lasand la o parte alte speculatii mai mult sau mai putin juridice, va sfatuiesc sa angajati cat mai repede un avocat.
Cu stima !
Si sotul meu a fost implicat intr-un accident destul de stupid, care a avut 3 victime care au necesitat peste 60 de zile ingrijiri mdicale. La fel ca dv. am procedat si noi, i-am ajutat cu tot ceea ce aveau nevoie de la plosca si carje pana la medicamente, tratament, medici etc. De cum au vazut disponibilitatea noastra au inceput cu santajul asa cum se intampla si la dv dupa cum vad. Ne-au cerut 20.000 e de fiecare pentru daune. Am refuzat si din acel moment au inceput cu presiunile. Din 2008 de cand a avut loc accidentul nic acum nu s-a finalizat ancheta politiei. In concluzie, va sugerez sa incetati orice relatie cu acest personaj, lasati instanta sa isi spuna parerea cu privire la aceasta speta dv. Putti solicita o noua expertiza medicala, in instanta, in cadrul procesului. Inchisorea este exclusa. Nu raspundeti presiunilor care sunt cu scopul de a va intimida! Cu certitudine aveti nevoie de un avocat bun care sa ia fraiele pentru a evita scaparea de sub control situatiei. Va recomand sa va angajati un avocat specializat pe astfel de litigii, serios, care sa impiedice ca lucrurile sa ia drumul pe car il urmaresc victima si avocatul acesteia. Toate lucruirle pe care le sustineti au valoare numai daca sunt bine sustinute, iar lucrul acesta il poate face doar un avocat. Iar in ceea ce priveste suma maxima acordata de catre instanta cu titlu de daune credeti-ma este foarte mica! Sunt cazuri de ucidere din culpa in care s-au acordat despagubiri de 3.000 lei noi. Asa ca victima dv. nu poate obtine in instanta o suma foarte mare, mai ales ca aveti dovada ca deja ati achitat parte din prejudiciu. Dupa parerea mea, chiar foarte mult. A! inca un sfat! Compania de asigurari la care a fost incheiat RCA-ul dv.acorda despagubiri si pentru victima!
Multa bafta si nu va lsati intimidati de acesti infractori care vor sa se imbogateasca de pe urma unui necaz! Unde esti tu, Tepes-Doamne!?
Daca mai doiti informatii, contactati-ma!
MULTUMESC.MAI AM O INTRBARE, PERMISUL PE CAT TIMP RISCA SA RAMANA FARA PERMIS?
Nu inteleg de ce nu lasati RCA-ul sa plateasca tot,pana la urma d'aia avem asigurari RCA pe care platim anual o suma ca in caz de accident ei sa plateasca de la despagubiri materiale pana la cele morale inclus spitalizare etc.Inclusiv faptul ca nu poate folosi masina intra in despagubiri acordate de RCA!
ce puteti face...va intelelgeti cu victima pt zilele medico legale(sa nu il dea in judecata pe sotul DVS desi parca pana in 10 zile se respinge dosarul automat deci si la 11 zile nu stiu daca ar putea sa-l dea in judecata) si il ajutati cu un avocat care sa mearga la RCA sa ceara toata despagubirea(inclusiv
spitalizare,nefolosire autovehicul ,suma corecta despagubire auto)
Astfel si victima va fii multumita si Dvs scoateti bani de avocat care va asigur ca nu depaseste toata suma investita pana acum,din contra nu e scump si va scuteste pe Ds si pe victima de plimbari aiurea la Asigurator.
Va rog cititi legea si informati-va inainte de a actiona intr-un fel, daca nu, ajungeti sa platiti prea mult pt o greseala sau angajati un avocat de la inceput!
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
bianca23, utilizator
In afara de polita RCA nu trebuia sa mai dati nimic. Aceasta acoperea toate daunele.Nu am inteles daca s-a deschis dosar de dauna la asiguratorul dv. RCA. In documentul emis de politie in urma accidentului ce scria? Dati-mi mai multe detalii sa va pot da un sfat mai bun.

Alte discuții în legătură

Accident cu victime-despagubire rca silviudobre silviudobre Sambata am avut un accident pe DN1, circulam pe banda 2 a autostrazii, dupa ce efectuasem o depasire, am lasat privirea in jos la acul vitezometrului, iar cand ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima musatilie musatilie Buna dimineata. Fratele meu a fost de curand implicat intr-un accident rutier. mai exact pe 23 decembrie. Se afla pe scuter fiind angajat ca si curier livrari ... (vezi toată discuția)