avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT.....care e procedura.....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT.....care e procedura.....

as dori sa stiu care e procedura in caz de divort,,unde e si copil la mijloc,si care sunt urmarile?..
Eu sunt barbat,,si vreau sa stiu daca am vreun drept asupra copilului?
Plus de asta respectiva mama,,isi petrece non stop timpul min. 6-8 ore pe zi,in fata computerului pe diverse situri de socializare(tagged,hi5,facebook,etc.)si copilul fiind inca micut doar 2 ani sta si se uita la ea,,,indirect e si el cu ochii in calcul,,cu care eu nu sunt de acord deoarece ai distruge psihicul si linistea copilului si al si radiaza..

Ce ma sfatuiti sa fac?,,are vreo relevanta la proces acest aspect,,copilul este normal sa stea cu mama,,dar si mama ar trebui sa fie responsabila de copil sa aiba grija de el...problema este ca ea este sprijinita de parinti,,si nu am nici o autoriatate asupra ei sau a deciziilor ei,,,nu ai pasa de parerea mea sau de doleantele mele..

astept sugestii,opinii,, sfaturi..
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 14:50, 23 Martie 2010
In conditiile in care apreciati ca au fost epuizate toate caile amiabile de intelegere,mai ales ca exista si minor,contactati avocat care poate analiza situatia si va poate prezenta solutia optima
consultati un avocat ca veti avea nevoie iar in actiunea de divort vor fi mentionate si aceste aspecte mai ales ca e vb de interesul copilului,av va v-a explica toata procedura.Succes!
Buna ziua!
Parerea mea este ca totul porneste de la lipsa de comunicare!
Incercati sa stati mai mult de vorba cu sotia, sa va rezolvati toate problemele pe cale amiabila mai intai si doar daca nu se mai poate sa mergeti impreuna ,, la bine si la greu", doar atunci poate sa va ganditi la divort!
Cu stima,
wiliilie:love1:
buna ziua .
daca sunteti convins ca relatiile de familie sunt iremediabil vatamate , puteti investi instanta de judecata cu actiunea de divort .
instanta competenta este judecatoria din raza ultimului domiciliu comun al sotilor .

incercati totusi sa remediati relatia dvs. cu sotia, poate ca este vorba doar de o lipsa de comunicare .
intr-adevar copilul minor se incredinteaza mamelor , cf. jurisprudentei romane , dar exista si exceptii . insa faptul ca sotia petrece ore in sir in fata calculatorului, nu denota ca ar fi o mama iresponsabila .
Sunt de acord cu sfatuol colegilor mei privind consultarea unui avocat.
In ceea ce priveste comportamentul iresponsabil al sotiei va recomand sa chemati la dvs. in casa prieteni care sa vada aceasta stare de lucruri privind modul cum isi petrece timpul sotia si cum nu are grije de minor. Aceste aspecte va vor ajuta in dovedirea actiunii de divort si la incredintarea minorului catre dvs.
Daca navigheaza pe situri de socializare inseamna ca doreste sa inceapa o noua sau alta experienta decat cea traita cu dvs. Cred ca a disparut afectiunea dintre dvs. si sotie...aceasta probabil este in cautare de noi relatii. Timpul liber de care beneficiaza si nu il foloseste in scopul pentru care i-a fost facilitat pentru ingrijirea copilului este cauza pentru care aceasta si-a gasit preocupare pe siturile de socializare.
Incercati sa purtati un dialog sau un monolog si aduceti-i la cunostinta ca intetionati sa divortati daca continua sa aiba acest comportament iresponsabil. Poate ca va avea efect daca mai are cat de cat un interes fata de dvs. In caz contrar apelati la un avocat sa va ajute.
Succes!

Alte discuții în legătură

Incredintare minori tatalui mih7915 mih7915 Sunt casatorit cu 2 copii, unul peste 10 ani, iar celalalt sub 10 ani. Ce sanse as avea sa castig incredintarea minorilor in calitate de tata tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Dupa divort ce drepturi are tatal cu privire la copil ionutcrucea ionutcrucea Sunt in divort de comun acord de sotia mea. Problema este ca nu este de acord cu cerintele mele ptr vizita la copil. Eu am cerut: - sa pot lua copilul de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori uca_mariuca uca_mariuca Am divortat n decembrie anu trecut, am un copil minor care mi a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si deocamdata locuiesc la mama mea cu care nu ... (vezi toată discuția)