avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT.....care e procedura.....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT.....care e procedura.....

as dori sa stiu care e procedura in caz de divort,,unde e si copil la mijloc,si care sunt urmarile?..
Eu sunt barbat,,si vreau sa stiu daca am vreun drept asupra copilului?
Plus de asta respectiva mama,,isi petrece non stop timpul min. 6-8 ore pe zi,in fata computerului pe diverse situri de socializare(tagged,hi5,facebook,etc.)si copilul fiind inca micut doar 2 ani sta si se uita la ea,,,indirect e si el cu ochii in calcul,,cu care eu nu sunt de acord deoarece ai distruge psihicul si linistea copilului si al si radiaza..

Ce ma sfatuiti sa fac?,,are vreo relevanta la proces acest aspect,,copilul este normal sa stea cu mama,,dar si mama ar trebui sa fie responsabila de copil sa aiba grija de el...problema este ca ea este sprijinita de parinti,,si nu am nici o autoriatate asupra ei sau a deciziilor ei,,,nu ai pasa de parerea mea sau de doleantele mele..

astept sugestii,opinii,, sfaturi..
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 14:50, 23 Martie 2010
Undeva s-a produs o ruptura in relatia de familie. Va recomand consilierea familiala si de cuplu - asta daca va doriti familia inapoi. Reflectati asupra relatiei si daca veti considera ca merita nu ezitati sa va aduceti sotia "pe calea cea buna" - ea poate nici nu realizaza ca a facut dependenta de computer. Poate ca sotia dumneavoastra tanjeste dupa "libertate" - un copil ingradeste "libertatea" parintilor, dar, cu rabdare si intelepciune se poate trece cu bine peste acest aspect. Poate ca sotia se simte "neglijata" sau trecuta pe plan secund, poate si dumneavoastra simtiti acest lucru... sunt foarte multe aspecte ce trebuiesc determinate si "descoperite", de aceea, consider ca un psiholog va poate fi de mare ajutor. Desigur, aveti dreptate cu faptul ca nu este normal ca ea sa petreaca ore in sir in fata computerului si sa nu se ocupe de copil, dar nici nu va face acest lucru daca o va forta cineva - trebuie sa se dedice din propria initiativa in educarea si cresterea copilului, acesta fiind rodul iubirii dintre ea si dumneavoastra - de aceea nu va grabiti cu divortul (ambitiile nu ajuta la nimic) Cautati sa intelegeti ce anume o nemultumeste cu privire la relatia actuala, ce va reproseaza dumneavoastra, ce reproseaza relatiei actuale, cu ce este nemultumita de ea in contextul actual. Poate ca ea a inteles relatia de familie diferit de modul de cum se petrece relatia acum, poate are nevoie de mai mult sprijin si intelegere (de aceea o cauta in alta parte). Sau poate nu mai are incredere in ea - lumea virtuala ofera o oarecare "libertate". In speranta ca nu va supar, repet: mergeti impreuna la psiholog.
Cu respect,
Mihaela Popa
Nu ma supar deloc,,sunt convins ca ofer si eu disconfort relatiei,as fi de acord sa mergem la consiliere dar ea refuza cu siguranta,,si nu realizeaza ca activit. ei ma distruge psihic ,,si de aici pornesc toate reprosurile si certurile pe care un copil nu are voie sa le vada..Fiindca am fost extrem de dur cu ea,,(adica fara sentimente ) de 1 sapt. traim separat,,ea la mama ei in alt oras,eu acasa..,dar sincer nu da nici un semn de parere de rau,,ei i se pare absolut normal sa traiasca asa..
Ea de mult mia recomandat sa divortez daca nu imi convine,,e foarte sigura pe ea ,si copilul a spus ca,cu siguranta i se revine ei..Adevarul este ca copilul este extrem de atasat de mama ei,,eu nu doresc sa fac o asa nedreptate sa despart copilul de ea,,dar nici nu o pot face responsabila de un comp. normal....Poate inainta actiunea de divort in alt oras decat acela unde avem resedinta?
de casatorit civil ne-am casat. in orasul unde loc. parintii ei,,dar noi locuim in alt oras, orasul de resedinta si in C.i.
Formulati si depuneti actiunea la ultimul domiciliu avut in comun inainte de a va desparti in fapt. Cred ca este una si aceiasi adresa unde aveti adresele de domiciliu de pe cartile de identitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minori tatalui mih7915 mih7915 Sunt casatorit cu 2 copii, unul peste 10 ani, iar celalalt sub 10 ani. Ce sanse as avea sa castig incredintarea minorilor in calitate de tata tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Dupa divort ce drepturi are tatal cu privire la copil ionutcrucea ionutcrucea Sunt in divort de comun acord de sotia mea. Problema este ca nu este de acord cu cerintele mele ptr vizita la copil. Eu am cerut: - sa pot lua copilul de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori uca_mariuca uca_mariuca Am divortat n decembrie anu trecut, am un copil minor care mi a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si deocamdata locuiesc la mama mea cu care nu ... (vezi toată discuția)