avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Penalizari pentru stationarea camionului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Penalizari pentru stationarea camionului

Buna ziua,

Am efectuat un transport rutier de marfa din Romania in Polonia, cu tranzit prin Ucraina. Din cauza faptului ca marfa a fost incarcata foarte greu (timp de 15 ore) si pt ca au fost depasiri la cantar in vami, a caror rezolvare iarasi a retinut din timpul de mers al camionului, nu ne-am mai incadrat sa iesim din Ucraina in timp util, autorizatia expirand si astfel , camionul fiind blocat la vama de iesire ucraineano-poloneza timp de 6 zile. In contract nu sunt prevazute penalizari, ci doar termene de incarcare/descarcare.
Intrebare: cum pot penaliza clientul pentru cele 6 zile de stationare, in ce baza si cu ce valoare?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
GIULIAS, utilizator
Cel mai recent răspuns: GIULIAS , utilizator 17:16, 18 Martie 2010
Nu puteti executa decat clauzele contractuale.
E timpul sa va ganditi la o schimbare a contractului,pt. a evita pe viitor aceste situatii.Nu ar stica si o asigurare in acest sens.
Multumesc pentru raspuns.
Din pacate , in transporturi primesti o comanda formulata de catre un client, cu termenii sai, pe care nu prea poti intotdeauna sa-i modifici. Si totusi , transportul rutier de marfa se desfasoara in baza Conventiei CMR, iar termenii care nu sunt prevazuti intr-o comanda se aplica totusi din conventie. Doar ca acolo exista interpretari pe care doar un specialist le poate aplica intr-o eventuala actiune in judecata.
Cat despre faptul ca intr-un contract se executa "doar clauzele contractuale" este mult de discutat. Se pot pune clauze care nu ar putea fi executate, gen "daca nu imi platesti la termen , am dreptul asupra bunurilor tale". Sau alti termeni care, chiar daca nu sunt prevazuti in comanda, se regasesc in legislatia comerciala.
Am nevoie de o interpretare mai aprofundata a acestei situatii. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz transportator de a aduce marfa beneficiarului ela30 ela30 Buna sera, V-as ruga un raspuns pentru urmatoarea situatie: O societate din Romania convine cu un transportator,in baza comenzii sa-i fie adusa materie ... (vezi toată discuția)
Furt marfa pe durata transportului Septimius4 Septimius4 Buna ziua, Cu o saptamana inainte societatea a avut de efectuat un transport de apa infoliata pe paleti, fiecare palet cu eticheta corespunzatoare bon ... (vezi toată discuția)
Asigurare cmr onilogi onilogi Buna ziua! In urma cu 2 ani am avut un accident rutier cu un ansamblu cap tractor+ semiremorca incarcata cu marfa din Italia cu destinatie Vatra Dornei, ... (vezi toată discuția)