avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intretinere minor

cum pot sa obtin si eu sau sa formulez o cerere de ordonanta presedentiala pentru a obliga la plata intretinerii unui minor
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 16:27, 19 Martie 2010
faceti o cerere in instanta privind pensia alimentara. nu se rezolva pe calea ordonantei presedintiale, nu se poate justifica urgenta.
aveti deja o hotarare in acest sens?
puteti sa-i faceti plangere penala, daca nu v-a mai fost achitata pensia.
Nu puteti apela in acest caz la ordonanta presedentiala.
Formulati o cerere in instanta privind plata pensiei de intretinere.
In cazul in care aveti deja o hotarare in acest sens,iar pensia nu v-a mai fost platita timp de 2 luni,puteti depune o plangere penala pentru abandon de familie.
Pensia de intretinere se obtine pe calea dreptului comun,printr-o actiune formulata in acest sens
In cazul ordonantei presedintiale prin care se solicita incredintarea minorului,intra in obligatia instantei sa acorde si pensie de intretinere minorului incredintat uneia dintre parti
buna seara.
sotul meu a introdus deja o cerere in instanta pt divort numai ca la dosar a depus si o cerere prin care a solicitat un termen de judecata mai intirziat (in loc de 19.06.2010 avem termen pe 01.10.2010) si nu inteleg de ce iar problema mea este ca nu mai contribuie la intretinere copilului pt ca deja a parsit domiciliul de o luna fix(astazi) si acum va intreb eu care sint pasii pe care trebuie sa-i fac pt al obliga sa ma ajute la cresterea copilului fie si doar financiar
va multumesc
In situatia unui astfel de termen exagerat de lung fixat pt divort, singura varianta este sa urmati calea aratata mai sus si de colegul @ r.gabi, respectiv ordonanta presedintiala pt incredintarea minorului, obtinand astfel si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere. Este o masura vremelnica si aveti sanse de castig.
Succes!

Alte discuții în legătură

Hotarare pe calea ordonantei presedintiale nerespectata madalina34 madalina34 sunt in divort,am o fetita de 3 ani jumatate,am parasit domiciliul de 4 luni cu aceasta,locuiesc la mama mea,fetita frecventa gradinita,se acomodase bn,pana ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala romanik romanik copilul meu are o pensie alimentara stabilita in 2008 de 130 lei(atunci era minim pe economie 600 lei).Intre timp s-a facut minim pe economie 670, 700 ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala steven2011 steven2011 daca sentinta este definitiva si irevocabila,se poate cere retroactiv pensia de intretinere (vezi toată discuția)