avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce fac daca Primaria nu da autorizatia la timp si eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce fac daca Primaria nu da autorizatia la timp si eu ma insor in 3 luni?

Am depus actele pentru obtinerea autorizatiei de construire (casa de locuit Parter + Mansarda) la Primaria Voluntari. Saptamana viitoare expira cele 30 de zile legale pe care primaria le are la dispozitie pentru a-mi da un raspuns favorabil (autorizatia) sau nu. Cei de la primarie mi-au zis ca "dureaza mai mult..." Este legal sa pot incepe constructia daca primaria nu si-a respectat termenul acordat de lege? (Am vazut in legislatie ca exista o multime de sanctiuni pt constructii ilegale si fara acte sau in afara termenelor. X-( Pe cei de la primarii nu ii sanctioneaza nimeni in nici un fel, cand nu isi respecta termenele??) Eu ma casatoresc in 3 luni si nu am timp de asteptat... nu pot locui in strada si nu am bani de aruncat pe chirie... ce ma sfatuiti sa fac??? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristisavu , utilizator 14:42, 18 Martie 2010
Pentru a respecta dispozitia in vigoare,asteptati solutia dispusa de autoritate referitor la cererea dvs pentru emitere autorizatie de constructie
Practic, nu este culpa exclusiva a autoritatii locale,care detine obligatia solutionari mai multor cereri,pe cand dvs ,aveati cunostiinta despre scopul si necesitatea ridicarii edificiului in termen
Cu certitudine veti primi raspuns in termenul de 30 zile
In caz contrar, cititi art. 6, 10, din ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ NR. 27 DIN 18 APRILIE 2003 PRIVIND PROCEDURA APROBÃRII TACITE si procedati in consecinta.
Multumesc mult de tot! Acele articole imi sunt de mare folos!!! Deci legea imi permite sa construiesc daca primaria nu-si respecta termenul in a da un raspuns... MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare privind constructiile axl4life axl4life stau intr-un bloc cu 8 etaje, la etajul 3, in sectorul 2. de curand, langa acest bloc a inceput constructia unui alt imobil p+5. problema mea este ca acesta ... (vezi toată discuția)
Se pot incepe lucrarile de construire daca nu a iesit autorizatia? PetrinaIuliana PetrinaIuliana Buna ziua , Va rog sa imi transmiteti daca se poate incepe construirea unei case daca nu a iesit autorizatia de construire, desi termenul legal de 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie Carlene Carlene Sa va explic! Am construit o casa cu aprobari autorizatie de constructie,proiect,etc! Problema este ca m-am abatut de la proiect cu aproape 10m2. Acum vreau ... (vezi toată discuția)