avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantiile gestionarului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantiile gestionarului

SItuatia mea este asa : am lucrat la o firma in domeniul vanzarilor pana in ianuarie. Firma a intrat in faliment si s-a numit un lichidator juridic printr-o hotarare judecatoreasca.Cand s-a inchis magazinul, s-a facut inventarul,iar marfa a fost trimisa la depozit.Inventarul a fost trimis la birou si noi am intrat in preaviz. Preavizul s-a terminat acum 1 luna. In tot acest timp am primit raspuns telefonic, ca inventarul este ok si nu sunt lipsuri.
Fiind gestionari ni s-a oprit o garantie de 1/10 din salariu conform legii.Garantie care am inteles ca trebuia sa intre in posesia noastra in maxim 10 zile de la incetarea activitatii cu firma respectiva, ceea ce nu s-a intamplat. Cand am sunat lichidatorul juridic a zis ca se mai gandeste daca ne da garantiile pentru ca sunt lipsuri...lipsuri care pana acum nu au fost. Intrebarea mea este : mai poata sa ne scoata lipsa dupa 1 luna dupa ce ne-am incetat activitatea respectiva, pretinzand ca sunt pagube, sau aceast demers trebuia facut cat timp eram in preaviz? Mentionez ca inventarul nu s-a facut deloc normal,adica noi am trimis marfa la dep,insa nu a fost nimeni de la noi sa le numere si acolo cu ei, deci vina este in ambele parti...nici noi nu putem demonstra ca au fost atatea,nici ei ca au fost mai putine,pentru ca nu s-a procedat corect. Puteti sa imi spuneti cine o sa aiba castig de cauza daca se ajunge in instanta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 14:17, 22 Martie 2010
L nr 22 din 18 noiembrie 1969 Art 16 Garantia in numerar si dobanda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie ,in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cand paguba a fost acoperia in intregime

Instanta de judecata,suverana in solutie,analizand probele ,urmeaza sa dispuna
da, asta stiu si eu, intrebarea mea era daca domnul lichidator judiciar poate sa constate acum pagubele dupa 2 luni de la inchiderea magazinului si 1 luna de la incetarii activitatii mele cu firma respectiva sau a avut o perioada de timp legala in care putea sa faca acest lucru. Nu de alta dar poate ma trezesc si la anul ca nu stiu ce a mai constatat dansul ca mai e lipsa
In mod normal un inventar este considerat ca fiind finalizat in momentul in care exista semnatura gestionarului pe documentul care arata numaratoarea produselor.
Predarea - primirea se face cu doua semnaturi......
Intrebare: ce documente aveti/ati facut pentru predarea gestiunii?
Un inventar semnat de toti angajatii pe fiecare pagina si trimis la sediu. Procedura impusa de firma la fiecare inventar al nostru de 3 ani. Acum nu stiu daca l-au semnat si ei, dar daca nu a fost niciun reprezentant de la ei,cum pot sa demonstreze ca ceea ce am inventariat noi nu este corect? Ar fi cuvantul nostru impotriva cuvantului lor nu?
Maniera de inventariere a marfii la depozit ,fara prezenta persoanelor care detineau garantii materiale aferente bunurilor depozitate ,reprezinta culpa dvs exclusiva.
Inventarul este inregistrat la unitate?
Dvs detineti copie dupa inventar?
Probabil ca pentru solutionare,avand in vedere sumele financiare retinute,se va impune necesitatea unei expertize financiar contabile

Alte discuții în legătură

Imputare lipsuri gestiune user_001 user_001 Povestea mea incepe in felul urmator. Am lucrat la o firma de unde am fost disponibilizat in vara anului trecut in baza restructurarilor interne (punctul ... (vezi toată discuția)
Gestiune/garantie directori magazine Mihaltan Andrei Mihaltan Andrei Buna ziua, As avea o intrebare legata de gestiunea si garantia pt un director de magazin. Ce se poate intampla in cazul in care unui director de magazion i ... (vezi toată discuția)
Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)