avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestiune/Garantie directori magazine
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestiune/Garantie directori magazine

Buna ziua,

As avea o intrebare legata de gestiunea si garantia pt un director de magazin.
Ce se poate intampla in cazul in care unui director de magazion i se opreste o garantie din salar (pe motiv ca el raspunde de gestiunea de marfuri din magazin), daca dupa reinventariere se constata prejudiciu foarte mare care nu este acoperit de garantie?
Ce legatura are cu Legea 22/1969?
Care este garantia maxima care se poate retine din salar sau dupa incheierea activitatii in firma respectiva?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihaltan Andrei , utilizator 14:14, 5 Februarie 2009
Legea nr.22/1969 reglementeaza constituirea garantiilor gestionare, deci are legatura.
Daca prejudiciul constatat si stabilit nu se poate acoperi din garantie, atunci firma poate sa promoveze o actiune in instanta prin care sa obtina obligarea persoanei vinovate de producerea pagubei la acoperirea ei integrala. Garantia se retine numai in perioada in care subzista acalitatea de gesitonar.
ok.
multumesc.

Inante de a se prelua o gestiune de catre o persoana, nu trebuie sa se faca un inventar, cu o comisie de inventariere care este formata exclusiv din persoane abilitate?
Mihaltan Andrei a scris:

ok.
multumesc.

Inante de a se prelua o gestiune de catre o persoana, nu trebuie sa se faca un inventar, cu o comisie de inventariere care este formata exclusiv din persoane abilitate?

Orice gestiune se preia in baza unui inventar. Comisia de inventariere este alcatuita de catre conducerea societatii.
Daca ati preluat gestiunea magazinului fara inventar este greseala dvs. Cate inventare s-au facut de cand sunteti directorul magazinului si cum au fost acestea?
Exact, preluarea unei gestiuni se face printr-un proces verbal, ca urmare a inventarierii bunurilor, de la vechiul gestionar, astfel incit sa se evite preluarea si a unor lipsuri produse din vina angajatului anterior ( sau a opricarei alte persoane).
Se poate impartii gestiunea magazinului pe toti angajatii sai? (dep. IT, sefi raioane, contabilitate, ru)
(ESTE VB DE UN MAGAZIN ALIMENTAR)

Alte discuții în legătură

Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul razvan3885 razvan3885 Lucrez de 8 luni la o firma ca gestionar de magazin, acum 8 luni am facut un inventar eu cu gestionarul care urma sa plece,, niste foi scoase la calculator ... (vezi toată discuția)
Predarea de gestiune eindianu eindianu am si eu o intrebare legata de predarea unei gestiuni, sunt gestionar la o firma de logistica am vrut sa-mi dau demisia de la firma actuala si a fost facut un ... (vezi toată discuția)