avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datorii intre rude
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datorii intre rude

buna ziua,
problema mea este in felul urmator: am dat nepoatei mele-fiica sorei mele- bani pentru scoala de soferi, pentru service, inmatriculare masina ,etc. nu am nici un inscris de mana, dar am martori . eu am sunat in toate partile, eu am platit toate taxele, am fost impreuna, bineinteles pe numele ei, din banii mei, am trimis inclusiv bani prin posta, dar nu mai am chitantele.urma ca dupa inmatriculare sa imi dea masina in folosinta pana are banii sa mi i inapoieze. masina este la mine, am avut un contract de concesiune pe 3 luni, iar de 1 luna folosesc masina fara nici un act doveditor. nepoata vrea masina, dar fara sa imi dea nici un leu inapoi. am sanse sa castig procesul in cazul in care o dau in judecata?daca da, tinand cont ca nu are nici o proprietate , in afara de masina, nu lucreaza nicaieri, cum imi recuperez acei bani? si daca pot cere daune morale ?primii bani i-am dat acum un an pana in august inclusiv, in total fiind 3 600 RON, iar masina este o amarata de dacia 1310 :)
imi este teama ca va anunta masina ca fiind furata si nu vreau sa ajung pe la politie si sa mai raman si pagubit.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: iulia_400 , utilizator 18:14, 23 Ianuarie 2007
Daca doriti sa o dati in judecata pentru recuperarea banilor puteti avea castig de cauza.
Puteti invoca imposibilitatea morala de preconstituire a inscrisului doveditor al creantei datorita relatiilor de rudenie dintre dvs.
Ar fi bine sa faceti copii de pe chitantele care atesta ca dvs. ati achitat sumele respective.
Daca nu are nici un ban, puteti solicita punerea masinii sub sechestru pana la recuperarea banilor ce a fost statuata printr-o hotarare judecatoreasca.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani de la socrii miky_crys miky_crys Buna ziua! Va scriu acest mail pt ca si eu si sotul meu ne aflam intr-o situatie mai mult decat anormala.Cu alte cuvinte, socrii mei ne-au cerut vreo 16mil ca ... (vezi toată discuția)
Cum pot dovedi investitiile in casa parinteasca daca nu am pastrat chitante? cris_deo cris_deo Buna ziua. Am locuit la parintii mei pana la varsta de 34de ani. Dupa terminarea liceului cand aveam 19 ani am inceput sa lucrez si de atunci si pana acum un ... (vezi toată discuția)
Certificat de moºtenitor.... fodoretelkaeva fodoretelkaeva Bună ziua, Am o nelămurire, întrebare,precizare -- am avut o maşină Dacia 1310, care este vîndută la data 2011.oct. , dar la primărie este înscrisă ... (vezi toată discuția)