avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PENSIONAR ANGAJAT?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PENSIONAR ANGAJAT?

Va rog sa-mi spune-ti sub ce forma as putea sa angajez un pensionar astfel incat acesta sa nu-si piarda dreptul la pensie ?
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 14:03, 22 Martie 2010
Daca sunteti o persoana juridica privata puteti sa-l angajati fara grija de a pierde dreptul de pensie.
Daca sunteti institutie publica trebuie sa renunte la pensie daca va fi angajat.

Oricum ar fi va sfatuiesc sa-l angajati pe perioada determinata.
Sunt persoana juridica , dar intrebarea mea era cum sa-l angajez? Contract de colaborare sau ce fel de contract avand in vedere ca pensionarul nu vrea angajare cu carte de munca . Practic cum pot eu persoana juridica sa nu incalc legea daca acest pensionar lucreaza pentru mine?
Conventie de prestari servicii prin colaborare
de ce sfatul dumneavoastra este sa-l angajez pe perioada determinata?Dupa 2 ani de zile ce fac daca vreau sa mai lucreze la noi?In situatia posturilor blocate de la momentul acesta , continuarea activitatii dupa pensionare , in baza aceluiasi contract mi se pare mai convenabil.Va rog sa imi explicati , daca cumva e o chestiune de interpretare pe care eu nu am sesizat-o!
va multumesc!
Daca acest pensionar a iesit cu ordonanta din campulmuncii acum opt ani de zile dupa care s-a pensionat cu handicap grad de invaliditate II deci nu a iesit in pensie cu limita de varsta pot sa-l angajez cu conventie civila fara as pierde dreptul la pensie?

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare nicu1560 nicu1560 Daca sunt pensionat pe caz de boala si doresc sa semnez un contract de colaborare cu o anumita firma i-mi afecteaza pensia? Multumesc. (vezi toată discuția)
Angajare rusualexandra rusualexandra O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca MaeaSandu MaeaSandu din luna februarie 2013 sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata. Persoana care a fost inainte angajata pe acest post este pensionata pe caz ... (vezi toată discuția)