avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajare

O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in codul muncii articolul . Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:25, 17 Decembrie 2011
Persoana pensionata anticipat sau de invaliditate gr. 1 si 2 nu poate fi angajata.
Legea 263/2010, art. referitor la pensionarii care pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie:
Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
Pot cumula pensia cu salariul:
- pensionarii de limita de varsta;
- pensionarii de invaliditate gr.III care pot lucra cu cel mult 4 ore pe zi;
- copiii posesorii pensiei de urmas;
- nevazatorii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si salar cafea1 cafea1 Buna. pot fi pensionar si in acelasi timp angajat cu carte de munca 8 ore? sau doar 4 ore. multumesc. (vezi toată discuția)
Pensia pentru invaliditate Levente78 Levente78 Am cautat legea legea pensiilor modificate cu referire la pensia de invaliditate, dar nu am avut un rezultat pozitiv. Si asa pun intrebarea aici. Mama mea ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)