avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen raspuns cerere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen raspuns cerere

Buna ziua,

Puteti sa-mi spuneti va rog,in cat timp are obligatia conducerea societatii sa raspunda cererii prin care se solicita drepturi banesti,sal compensatorii si solicitarea reincadrarii conf.CM si CCM dupa concedierea colectiva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 10:49, 23 Martie 2010
Ati castigat in instanta aceste drepturi?

Daca da, atunci termenul de punere in practica este de 15 zile (art. 277 Codul muncii) de la data cererii de executare adresata de dvs angajatorului.
Nu,ieri am depus cererea la sediul societatii,pentru rezolvarea pe cale amiabila a situatiei si directorul a spus ca o sa-mi raspunda oficial.Cat sunt obligata sa astept inainte de a inainta crerea in justitie?
Nu exista un termen.
DAR....

De ce solicitati dvs reincadrarea? Despre drepturile banesti... inteleg. Dar reincadrarea?

Aveti grija ca daca vreti sa contestati in instanta decizia de concediere, aveti la dispozitie 30 zile calnedaristice de la data comunicarii deciziei.
Daca nu va incadrati in acest termen nu mai puteti cere in instanta anularea decizie de concediere si repunerea in pozitia initiala.
S-ar putea ca angajatorul sa traga de timp cu raspunsul ca sa treaca cele 30 zile si sa nu mai puteti actiona.

Va sfatuies sa depuneti contestatia in instanta in termenul legal si, daca se va intampla sa rezolvati amiabil, la primul termen de judecata faceti cerere de renuntare la judecata ptr ca s-a rezolvat.
Cel mai bine ar fi ca, daca va intelegeti, sa incheiati cu angajatorul o "Tranzactie" in care sa treceti cu date exacte cand se va face plata, cadn veti fi reincadrata.... ma rog, tot ce va intereseaza.
Veti depune aceasta tranzactie la tribunal la primul termen de judecata si procesul se incheie.
Daca ati specificat prin cerere un termen de raspuns rezonabil va trebui sa asteptati acel termen, altfel asteptati cat considerati dv. Angajatorul poate sa nu va raspunda.
Cerea in justitie nu este conditionata de raspunsul angajatorului.
Freight a scris:

Nu,ieri am depus cererea la sediul societatii,pentru rezolvarea pe cale amiabila a situatiei si directorul a spus ca o sa-mi raspunda oficial.Cat sunt obligata sa astept inainte de a inainta crerea in justitie?

Conform OG nr 27/2001 ,termenul legal este de 30 zile

Alte discuții în legătură

Refuz de reangajare ContSters128609 ContSters128609 Buna ziua, Am si eu o problema si daca s-ar putea m-ar interesa raspunsul unui avocat ,deoarece as dori sa actionez in justitie societatea unde am fost ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva? ContSters128609 ContSters128609 Buna ziua,am si eu o intrebare daca din 32 de angajati 27 sunt trimisi in somaj pentru ca societatea nu are clienti (pana la 1 aprilie-cand redeschide si are ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere nesemnata ContSters137044 ContSters137044 Buna ziua, Am si eu o intrebare usor retroactiva sa zic asa,daca societatea nu ne-a prezentat nici o decizie de concediere (colectiva)cu mentiunea ... (vezi toată discuția)