Puteti sa-mi spuneti va rog,in cat timp are obligatia conducerea societatii sa raspunda cererii prin care se solicita drepturi banesti,sal compensatorii si solicitarea reincadrarii conf.CM si CCM dupa concedierea colectiva?
Multumesc
Nu,ieri am depus cererea la sediul societatii,pentru rezolvarea pe cale amiabila a situatiei si directorul a spus ca o sa-mi raspunda oficial.Cat sunt obligata sa astept inainte de a inainta crerea in justitie?
De ce solicitati dvs reincadrarea? Despre drepturile banesti... inteleg. Dar reincadrarea?
Aveti grija ca daca vreti sa contestati in instanta decizia de concediere, aveti la dispozitie 30 zile calnedaristice de la data comunicarii deciziei.
Daca nu va incadrati in acest termen nu mai puteti cere in instanta anularea decizie de concediere si repunerea in pozitia initiala.
S-ar putea ca angajatorul sa traga de timp cu raspunsul ca sa treaca cele 30 zile si sa nu mai puteti actiona.
Va sfatuies sa depuneti contestatia in instanta in termenul legal si, daca se va intampla sa rezolvati amiabil, la primul termen de judecata faceti cerere de renuntare la judecata ptr ca s-a rezolvat.
Cel mai bine ar fi ca, daca va intelegeti, sa incheiati cu angajatorul o "Tranzactie" in care sa treceti cu date exacte cand se va face plata, cadn veti fi reincadrata.... ma rog, tot ce va intereseaza.
Veti depune aceasta tranzactie la tribunal la primul termen de judecata si procesul se incheie.
Daca ati specificat prin cerere un termen de raspuns rezonabil va trebui sa asteptati acel termen, altfel asteptati cat considerati dv. Angajatorul poate sa nu va raspunda.
Cerea in justitie nu este conditionata de raspunsul angajatorului.
Nu,ieri am depus cererea la sediul societatii,pentru rezolvarea pe cale amiabila a situatiei si directorul a spus ca o sa-mi raspunda oficial.Cat sunt obligata sa astept inainte de a inainta crerea in justitie?
Conform OG nr 27/2001 ,termenul legal este de 30 zile