avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... falsul intelectual
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

falsul intelectual

Buna seara,

Pentru cine are posibilitatea,cum pot obtine si eu cateva informatii despre falsul intelectual ( norme, hotarari). Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andrutza4uus , utilizator 22:14, 25 Martie 2010
V-as sugera sa incepeti cu art.289 din Codul Penal,articol ce incrimineaza aceasta infractiune.

ART. 289
Falsul intelectual
Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Tentativa se pedepseşte.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
luiza2008, utilizator
Multumesc. Am studiat codul penal cu privire la aceasta infractiune, insa sunt nelamurita in ceea ce priveste jurisprudenta.
andrutza4uus a scris:

Multumesc. Am studiat codul penal cu privire la aceasta infractiune, insa sunt nelamurita in ceea ce priveste jurisprudenta.


Decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Cum pot ajunge sa caut/gasesc singura acele cazuri postate de dvs. am tot incercat sa caut sg dar gasesc numai nr de dosar si starea acestuia. multumesc
Daca doriti sa ajungeti singura la acele decizii ale I.C.C.J,atunci intrati pe site-ul www.scj.ro alegeti de-acolo Sectia Penala,sectiunea Jurisprudenta.Odata ajunsa aici,puteti alege fie sectiunea 2003-2009 Textul integral al deciziilor,fie una din sectiune/anul care doriti,care contin doar selectii/rezumate ale deciziilor.Pentru a vedea textul dorit, faceţi un click stânga pe numărul deciziei şi aşteptaţi până când este afişat textul.
Deciziile sunt ordonate dupa titlu,in ordine alfabetica,astfel incat va va fi usor sa gasiti ceea ce va intereseaza.:)
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
luiza2008, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere costel58 costel58 In baza caror articole din codul penal poate fi facuta o plangere pentru existenta intr-o decizie de concediere a unor neadevaruri si impejurari inexistente ? (vezi toată discuția)
Fals intelectual fordfiesta fordfiesta Buna ziua pt infractiunea de fals intelectual daca nu au fost produse consecinte juridice ce se poate intampla ,se pedepseste si tentativa ,si alterarea (vezi toată discuția)
Procedura acte suflete.unite suflete.unite Actele notariale simple cum ar fi legalizarea de copii pot fi tratate de societatile comerciale ca marfuri si sa fie revandute potentialilor clienti? Mai ... (vezi toată discuția)