avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... achizitie obiecte inventar institutii publice
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

achizitie obiecte inventar institutii publice

As vrea sa stiu daca institutiile publice pot achizitiona obiecte de inventar , echipamente electronice, de exemplu laptop-uri, monitoare LCD, calculatoare. Am inteles de la cineva ca institutiile nu au voie sa achizitioneze asa ceva... Stiam la un moment dat ca nu era voie achizitionarea de mobilier. Am cautat pe net dar nu am gasit nimic. As fi vrut sa gasesc cumva si legislatie in caz ca exista asa ceva.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: NELBIS , utilizator 10:15, 10 Aprilie 2011
Probabil ca faceti referire la art. 24 al Ordonantei DE URGENTA nr. 34 din 11 aprilie 2009 (actualizata) cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale:
" ART. 24
(1) De la data intrarii in vigoare a prevederilor prezentei ordonante de urgenta, autoritatilor si institutiilor publice prevazute la art. 21 li se interzice achizitionarea, preluarea in leasing sau inchirierea de:
a) autoturisme, astfel cum sunt acestea definite la alin. (1) al art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 102/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) mobilier si aparatura birotica, asa cum sunt prevazute la subgrupele 3.1. "Mobilier" si 3.2. "Aparatura birotica" din cadrul grupei 3 "Mobilier, aparatura birotica, sisteme de protectie a valorilor umane si materiale si alte active corporale" din Hotararea Guvernului nr. 2.139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, cu modificarile ulterioare, precum si obiecte de inventar de natura acestora, in scopul dotarii spatiilor cu destinatia de birou.
(2) Asigurarea necesitatilor de bunuri prevazute la alin. (1) se va putea face numai prin redistribuiri din cadrul aceleiasi institutii sau de la alte institutii publice.
(3) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) si (2):
a) autoritatile si institutiile publice nou-infiintate dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, numai in primul an de functionare, daca acestea nu provin din restructurarea si/sau reorganizarea altor institutii publice, deja existente;
b) achizitiile pentru realizarea proiectelor finantate din imprumuturi, din fonduri externe nerambursabile si din fondurile de cofinantare si prefinantare aferente, precum si din fonduri provenite din donatii si sponsorizari;
c) obiectivele de investitii cu punere in functiune dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, cu conditia ca in devizul general al lucrarii acestea sa fi fost prevazute ca prima dotare.
d) inchirierea de autoturisme de catre Ministerul Afacerilor Externe, pentru asigurarea logisticii necesare organizarii evenimentelor de politica externa, doar in situatia in care autovehiculele din parcul institutiei nu corespund obiectivelor care trebuie indeplinite."

Da aceasta este Ordonanta cautata. Multumesc mult pentru raspuns.
Conf.HG nr. 2139/2004, calculatoarele si echipamentele electrice fac parte din grupa 2.2.9. Se pot achizitiona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati ContSters202308 ContSters202308 Sunt noua in domeniu, si ma intreb daca conform ord.34, art.24, si hot. 2139 privind clasificarea pot achizitiona lambriuri. Nu imi este foarte clar. Va ... (vezi toată discuția)
Investitii mihteo mihteo Conform legislatiei in vigoare la aceasta data institutiile de invatamant preuniversitar pot face investitii in imprimante si xeroxuri- de valoare obiecte de ... (vezi toată discuția)
Achizitii de mijloace fixe (masini,aparatura birotica)in institutii publice in 2010 katalyna73 katalyna73 se pot achizitiona in institutii publice( ex:primarii )masini, aparatura birotica,programe???care este legea sau ordinul? (vezi toată discuția)