avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... juridic
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

juridic

cat timp este valabila o hot jud def.,si irev.,ptr.,recuperarea unei creante.hotararea a fost data in 1996.am contactat un executor,am gasit debitorul,cu care am incheiat un P-V,prin care se obliga sa achite creanta in maxim,3 luni. Intre timp executorul a decedat,si nu am mai putut gasi debitorul. Cum as putea sa procedez si daca mai este valabila hot.?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 20:15, 26 Martie 2010
din pacate ati stat in pasivitate prea mult timp , prin urmare s-a prescris datoria debitorului .
s-a prescris!
Nu ati specificat daca si dosarul executional este lasat in nelucrare tot de atunci, sau de la o data mai apropiata.
cand ati incheiat p-v prin care debitorul promite sa plateasca in 3 luni datoria? cand a decedat executorul si cine i-a preluat dosarele?
de cat timp nu s-a mai facut niciun act de executare in acel dosar executional?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

împiedicare executare silitã danutciob danutciob Pot să fac plângere penală împotriva fostei soţii? Deoarece nu vrea să-mi dea cei 10000 de EU obţinuţi prin hot. def. şi irev. ca partaj la apartament ... (vezi toată discuția)
Drept civil sderw sderw X-(va rog sa ma ajutati.in 2007 am obt o hot jud def si irev prin care trebuia sa platesc o sulta de 12900 ron din care am reusit sa platesc 4000 ron anu ... (vezi toată discuția)
Motivarea unei instanþe - fond elenaa25 elenaa25 Buna ziua, Am ridicat de la o judecatorie o incheiere pe care nu e trecut niciun numar ( Incheiere nr. ....), doar data si Hotararea fiind DEFINITIVA si ... (vezi toată discuția)