avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare

Buna ziua, am cumparat un apartament in valoare de 135000ron, am facut doar precontractul(specificand valoare reala a apartamentului), oferindu-i proprietarului suma de 100000ron.Miercuri voi merge sa fac contractul si proprietarul imi propune sa mergem la alt notar si sa nu specificam in contract valoarea reala a apartamentului, pentru ca el va trebui sa plateasca un impozit mai mare.Imi asum vreun risc daca in contract este trecuta o suma mai mica decat cea pe care o platesc?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: justinn , utilizator 20:06, 28 Martie 2010
Buna ziua. Nu, in principiu nu va asumati niciun risc, insa pretul nu ar trebui sa fie mult disproportionat fata de preturile ale actuale ale pietei imobiliare. In plus, este o practica obisnuita, iar acum, cu atat mai mult, cu cat preturile sunt in ..cadere libera, se poate fara probleme.
Riscul pe care vi-l asumati este acela ca , in cazul vreunui litigiu cu fostul proprietar , sa nu va puteti recupera suma de bani platita pentru achizitionarea apartamentului! In rest nu exista alte impedimente , onorariul notarului fiind evident mai mic decat daca treceti in contract suma corecta! Sfatul meu este sa nu acceptati fiindca , trecand suma corecta platita , aveti garantia si certitudinea ca actul dvs este 100% corect!
Daca nu aveti vreo intelegere scrisa referitoare la obligata de a achita pentru bunul imobil suma initial mentionata,puteti incheia formalitatile notariale la suma pe care o apreciati
Daca exista incheiata o intelegere referitoare la valoarea initiala ,atentie sa nu va confruntati cu situatia ca vanzatorul ,ulterior tranzactei sa revena si sa va solicite si diferenta pana la suma initial convenita
Dupa parerea mea nu ar trebui sa acceptati sa mergeti la alt notar pentru a incheia contractul de vanzare cumparare, si a declara ca suma este alta decat cea initiala.
Trebuie insa sa aveti in vedere si ceea ce v-au spus colegii anterior, iar in plus, atata vreme cat si d-voastra,. platiti taxele, comisioanele si onoraiul la notar....lui o sa-i revina doar impozitul...
Mare grije. daca aveti indoieli cu privire la onestitatea vanzatorului. Se intampla din ce in ce mai des, ca cei care sunt de rea credinta sa urmeze acesti pasi, iar in urma unui eventual litigiu sa puteti recupera doar suma trecuta in contract, desi nu e cea reala. Restul de bani.. este "ghiseftul" vanzatorului

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil cu contract de vanzare-cumparare cu valoare mai mica decat valoare de grila rockahoolik rockahoolik Buna ziua, As dori sa achizitionez un imobil in otopeni cu suma de 70000 euro, insa am observat o problema cu actele. Imobilul a fost vandut in urma cu ... (vezi toată discuția)
Incetare promisiune bilaterala de vanzare cumparare ContSters241137 ContSters241137 Buna ziua! Am urmatoarea problema: am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui apartament ( la un notariat), prin care eu , cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Valoare reala imobil - posibile neplaceri? nicks nicks Daca intentionez sa achizitionez un imobil la un pret X RON, dar vanzatorul doreste sa treaca in contract o suma mai mica decat X RON (noua suma de valoare mai ... (vezi toată discuția)