avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale valoare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

valoare parti sociale

Buna ziua!
O firma isi majoreaza capitalul social prin incorporarea profitului si majorarea corespunzatoare a valorii partilor sociale existente . Intrebare: ce reguli trebuie respectate in stabilirea valorii noi a partilor sociale? Ex: sa fie multiplu de 10, sa nu fie cu zecimale ,etc?Daca noua valoare a c.s. nu se imparte exact, cum procedez? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alidia , utilizator 11:25, 30 Martie 2010
Nu exista nici o regula, poate sa fie si cu radical, nu numai cu virgula.De aceea orice moneda are si subdiviziuni.
La SRL valoarea partii sociale nu poate sa fie mai mica de 10 lei, fara sa se precizeze cum poate fi peste aceasta valoare. Totusi exista niste restrictii practice, in sensul ca sistemul folosit de registrul comertului nu permite inregistrarea zecimalelor la parti sociale, tot asa cum la actiuni nu permite decat 2 zecimale. Ar fi bine sa verificati la registru acest aspect.
Sa nu existe virgula si sa se imparta exact.
Majorarea capitalului social se poate face fie prin majorarea valorii unei parti sociale, fie prin majorarea numarului partilor sociale, pastrand valoarea unei parti sociale la minim (10 lei).
Cea de-a doua varianta mi se pare mai practica, fiind mai usor de impartit; iar in caz de cesiune de parti sociale catre terti va fi mai usor de cesionat o valoare mai mica a capitalului social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social prin incorporare rezerve teodor82 teodor82 Capitalul social suplimentar rezultat din incorporarea altor rezerve se imparte proportional cu aportul fiecarui asociat la capitalul social? Se emit in acest ... (vezi toată discuția)
Capital neechilibrat la orc iopo67 iopo67 Buna ziua, Am o firma in care am intrat prin cesune mai demult, inainte de denominare. La reg com figurez acum cu capital neechilibrat ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Actiuni ramase nedistribuite jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti ce se intampla in situatia in care, dupa majorarea capitalului social prin incorporarea rezervelor, raman actiuni ... (vezi toată discuția)