avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Sistemul politico-mafiot este o realitate
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Sistemul politico-mafiot este o realitate

Sistemul politico-mafiot este o realitate, cauzele care au permis implantarea si hegemonia asupra statului si a intregii societati de catre clica speculantilor, tradatorilor, uzurpatorilor, sunt multiple.
Conspiratia antinationala si antistatala a fost initiata in 1987 de catre anumite cercuri ce detineau controlul unor pirgii de comanda in vechiul regim, revolutia din ’89 a insemnat doar rasturnarea REGIMULUI Ceausescu [ caderea era previzibila, oricum regimul era la agonie], victimele erau necesare pentru a da credibilitate loviturii de palat.

Nu se urmarea rasturnarea regimului de dragul poporului, scopul exact consta in a preintimpina o schimbare a sistemului declansata de forte novatoare, toate evenimentele ce s-au desfasurat in 89-90 s-au derulat conform unui plan bine definit, manipularea, prin instrumente specifice a maselor a permis conspiratorilor sa-si desavirseasca planurile, controlul total.

La prima vedere situatia actuala permite o radiografie sumara, cercul vicios nu permite o reforma a sistemului, se cauta banalizarea si obosirea opiniei publice, abandonul oricarei revendicari.

Elementele insurgente au declansat actiuni de desconspirare, cutremurul este previzibil in viitorul apropiat, seismul va permite reconstruirea societatii pe baza valorilor.
Mai multe veti afla aici : [ link extern ]

Resursele, capitalul poporului au fost acaparate de o minoritate ce interfereaza cu toate institutiile statului, partide, parlament, puteri, prin intermediul cozilor de topor, asa zisii politicieni, controleaza legislativul, executivul, puterea judecatoreasca.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:22, 24 Aprilie 2010
Sa zicem ca sunt de acord cu dvs. Ce intelegeti prin cutremur in viitor?
B-):DB-)
Daca poporul roman a rezistat si nu a cracnit timp de 45 de ani de comunism , in actuala democratie de ce nu ar rezista cel putin la fel , daca nu cumva si mai mult?
:D
Nimic din ceea ce sutineti nu s-ar fi realizat fara complicitatea majoritatii.
Si-mi fundamentez sustinerile pe fapte reale, cunoscute si traite de mine.
Nu cred ca se doreste un astfel de ”cutremur” care sa ”curete” cangrena societatii umane in ansambul sau.
Sunt doar chestiuni care pot determina cel mult o inlocuire a persoanelor care detin ”controlul” si nu o mentalitate, mod de viata atat de comod si speculativ existent in prezent.

Vom mai trai si poate vom vedea.
Cadrul politic lipseste. Partidele politice aparute dupa 1989 sunt toate forme fara fond, cochilii adapostind parazitismul cleptocratiei comuniste, a nomeclaturii si politiei politice reciclate in capitalism asocial, sub pulpana noii burghezii compradore.

Haosul actual se datoreaza indiferentei si resemnarii, cautionam prin atitudinea noastra aceasta stare . Trecutul si prezentul sunt realitati intrinseci , suntem ostatecii unui model perenizat , nu ne putem permite sa mai acceptam compromisul , trebuie sa ne implicam la construirea societatii de maine . Daca nu noi , atunci cine ? Daca nu acum , atunci cind ?

Viitorul depinde de noi prin atitudinea pe care o vom adopta.
Ignorarind trecutul , contemplind realitatea cu indiferenta, vom ramine in aceiasi situatie de dependenta , tributari demagogilor uzurpatori .
Cum vom determina ca viitorul sa ne apartina , sa putem decide ce este bine si ce nu , sa putem alege pe cei mai demni si de nadejde cetateni sa ne reprezinte ?
Solutia este una singura : Implicarea
Pentru a ne implica trebuie sa cream instrumentele necesare de unitate , numai asa vom putea sa ne exercitam drepturile si indatoririle , uniti putem determina sfirsitul haosului intretinut , trebuie sa fim solidari .
Revendicam reforma institutiilor reprezentative pentru a permite societatii sa evolueze armonios spre viitor .
Haosul actual este intretinut de coalitia de interese obscure ce a acaparat controlul si stapineste asupra a milioane de cetateni .

Implicarea politica a Diasporei este legata intrinsec de indeplinirea unor conditii esentiale : viziune , vointa , determinare , indrazneala ,unitate .

Reactia in lant nu va putea fi stavilita din momentul in care se creaza unitatea de idei necesara (masa critica initiala)
Mai multe veti afla aici : [ link extern ]

Principiile si cadrul necesar exista , situatia impune iesirea din conventionalisme si apatie , inceputul este greu , inspaiminta prin anvergura , secretul reusitei este credinta si organizarea .
Nu v-as contrazice ca sistemul politic actual e cum il numiti dar… cine o dovedeste si, mai ales, cu ce sistem ar putea fi inlocuit…?
Apoi, scrieti despre “credinta si organizare”… Credinta cui in ce si organizarea cui in ce?
Sa fie organizate fundurile grase care se muta din pat in masina - in fotoliul din birou - in masina - si la loc in pat? Sa fie organizati cetatenii care se bat cand isi iau… “apa sfintita”? Sa fie organizati aia care nu indraznesc sa-i spuna sefului ca nu are dreptate – daca acesta nu are? Organizati aceia care sunt in stare sa munceasca si 12 ore pe zi, sapte zile pe saptamana, fara zile libere - pentru salariul minim “pe hartie” si pentru inca atat “la negru”? Suna a gluma! Cine reuseste asa ceva e tare de tot! Dar tare, nu gluma! Ar fi interesant sa “agite” cineva spiritele, dar daca ar reusi… tare m-as mira!
Priviti in jurul dv! Chiar aveti impresia ca se vor misca suficient de multi, ca isi vor risca acel minim confort? Ar insemna ca nu traim in RO – dar traim, al naibii de intens!
Oricum societatea se schimba, indiferent de ce vrem noi si idealismul nostru la un moment dat si se schimba in directia in care o duce suma medie a mentalitatii colective, iar aceasta este dusa acolo unde o duce foamea sau satietatea.....

Revolutiile s-au petrecut intotdeauna pentru ca era "coapta" schimbarea in mintea oamenilor si au fost declansate de intamplari, pretexte motivate ulterior ca fiind puneri la cale de catre fortele progresiste sau conspiratoare.

Adevarata schimbare o facem fiecare din noi, zi de zi, in rau sau in bine, pas cu pas, invizibil si mut, desi ne agitam si vorbim mult. Fapta adevarata este superflua si de neobservat pe termen scurt, ci in perioade mari de timp.

Comunitatile, natiunile, lumea este sortita progresului, chiar daca ne facem iluzia si scriem tomuri superintelectuale si idealiste despre cum sa se schimbe lumea si cine sa fie actorii. Inteligenta tehnica care mai adauga un surub, o biela, o parghie, un electron, un gram, o secunda la prezent..... aceasta schimba lumea, nu conspiratorii sau idealistii si nici pseudoorganizatorii de multimi de creiere pe care isi fac iluzia ca le manipuleaza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ne resemnam sau vrem sa invingem !!! Walther Walther Dupa jumatate de secol de intuneric in ’89-’90 a fost un moment cind puteam sa aducem izbavirea, sa terminam cu batjocura, na fost sa fie, revolta ... (vezi toată discuția)
Ultima solutie? manifest Walther Walther Am scris atit de mult si eu, ca si atitia altii, despre degenerarea Romaniei, fara a o combate, incit meritam apostrofarile pentru smiorcaiala, vorbarie si ... (vezi toată discuția)
De ce nu s-ar alia victimele "stangii" si ale "dreptei"? Walther Walther Macar sa nu desconsideram adincimea problemei. Sa alocam energia corespunzatoare cautarii unei iesiri pentru o criza mult mai grava decit un moment de ... (vezi toată discuția)