avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Recuperare bani cerere de finantare fara contract
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Recuperare bani cerere de finantare fara contract

Buna ziua, as avea si eu o intrebare. Am depus (in numele unei societati comerciale) un proiect pe fonduri europene fara sa semnez un contract cu beneficiarul dar in cererea de finantare apare numele societatii care a conceput proiectul iar devizele sunt semnate si stampile de reprezentantul societatii. Proiectul a fost declarat finantabil. Intre timp beneficiarul a gasit o modalitate mai ieftina de a implementa proiectul. Avand in vedere ca beneficiarul a depus proiectul (semnat stampilat) la agentia de plati, deci pe cererea de finantare apare atat semnatura si stampila noastra cat si a lor credeti ca documentul respectiv poate fi o dovada pentru recuperarea sumelor prinse in deviz pe cererea de finantare??!! Credeti ca m-as putea adresa unei instante in aceasta problema??!
Cel mai recent răspuns: CISA Consulting , Consultant credite si finantari 14:03, 13 Aprilie 2010
Banii de la fonduri europene nu va vor putea fi virati doar ptr faptul ca apareti cu numele si stampila. Si dvs stiti ca exista o intreaga procedura cand se fac plati. Instanta? Care....? Si care e suma de bani pe care ati cere-o daca dvs nu aveti un contract negociat cu respectivul in acest sens? Se poate considera ca dvs ati facut acest lucru fara bani..! Dar in bugetul care s-a prevazut la planul de afaceri respectiv s-a mentionat undeva plata catre dvs, o suma?
Exista un deviz financiar semnat de ambele parti si prins in proiect in care este prevazuta suma pentru studiu de fezabilitate, cerere de finantare managementul investitiei, proiect tehnic, etc. Sumele care sunt prinse in deviz de fapt au fost negociate cu beneficiarul, singura problema ca nu s-a semnat un contract.
Dar dvs nu puteti primi banii separat de la fata de proiectul initial! Ptr ca acele fonduri sunt prevazute ptr intreg proiectul si nu se finanteaza sa zicem doar partea executata de dvs. Asa ca si daca il dati in judecata care bani sa va dea? Daca nici macar el nu a mai fost platit din acele fonduri si nu le-a utilizat. O luati ca pe o lectie buna si nu va mai irositi energia.... Stiu ca e usor de zis dar..... Succes in cont!
Nu puteti recupera nimic pe cale legala in aceasta situatie. Incercati doar sa nu mai repetati eroarea de a lucrat fara contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finantare nerambursabila ContSters109653 ContSters109653 Am o societate care a solicitat , in baza unui proiect , fonduri FEARD. Cheltuielile cu proiectul ( PROIECTARE / TEREN CONSTRUCTIE ...)au fos asa de mari , ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei pensiuni ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna seara, Sunt masterand la Facultatea de management turistic si comercial- profil Administrarea afacerilor, am 25 de ani, sunt proaspat casatorita si am si ... (vezi toată discuția)
Se poate schimba arhitectul? BlaKy BlaKy Buna ziua, Am un proiect in faza de studiu de fezabilitate si doresc sa schimb arhitectul pentru faza de proiect tehnic si detalii de executie. Se poate acest ... (vezi toată discuția)