avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere copil legal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere copil legal

ce pasi si ce acte sunt necesare pt recunoasterea unui nou nascut daca parintii nu sunt casatoriti legal?:D
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 20:18, 29 Martie 2010
Trebuie sa faceti o declaratie la Serviciul Starii Civile competent.
dupa ce o sa depun aceasta declaratie,mai trebuie doar buletinul sau sunt mai multe proceduri?
aceiasi pasi pe care ii fac si parintii casatoriti "legal"
recunoasterea copilului de catre tata dar aveti grija pe a cui nume faceti actele pt drepturile banesti ale copilului...............................sa fie pe numele mamei
rodica.andreea2007@yahoo.com a scris:

ce pasi si ce acte sunt necesare pt recunoasterea unui nou nascut daca parintii nu sunt casatoriti legal?:D

Doamna,
Copilul dvs. are deja certificat de nastere si tatal nu apare acolo mentionat? Daca DA atunci cititi o situatie similara la www.avocatnet.ro/content/for...

Copilul dvs. nu are certificat de nastere si vreti sa il faceti acum? Daca DA atunci pur si simplu va prezentati la starea civila si acolo se rezolva in aceleasi conditii ca si cum ati fi un cuplu casatorit (atentie: situatia e diferita daca mama este deja casatorita cu altcineva si e un copil rezultat din relatie cu alt barbat decat sotul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum.pot face certificat romanesc copilului nascut un uk daca parintii nu au acelasi nume Ancamat Ancamat Am o situatia mai complicata in ceea ce priveste certificatul romanesc al copilului. Am inregistrat nasterea copilului in UK cu buletinul nereactualizat in ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului pe numele tatalui adriana-irina adriana-irina buna ziua. mai am circa 2 luni pana sa nasc iar tatal copilului, cetatean strain, nu poate ajunge la timp pentru a-l recunoaste. nu suntem casatoriti dar mai ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in alta tara....va rog sa ma ajutati ana s ana s am o fetita de 8 luni, nascuta in spania. daca tatal copilului a plecat in alta tara de cateva luni si nu mai vrea sa se intoarca la noi. are numele lui de ... (vezi toată discuția)