avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchiriere spatiu comercial
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchiriere spatiu comercial

bunaziua -sant un nou utilizator al acestui forum . As avea nevoie de cateva sfaturi sau pareri cu care sper sa-mi rezolv problemele cu chiriasul meu,(cunostinta veche, pe care n-am reusit inca sa o cunosc indeajuns). Am un spatiu comercial inchiriat de mai multi ani: 1) Anul acesta am reinoit contractul (tipizat de la finante) catre acelasi chirias , la care nu am reactualizat valoarea garantiei primita de cand am facut prima inchiriere,ca urmare s-a devalorizat de la suma initiala de trei chirii la cea de o chirie actuala. 2)gazul ,apa si curentul sint pe numele firmei mele care a avut initial sediul la acea adresa . 3) In prezent chiriasul are restante la consumurile de apa gaz si curent de cate doua facturi si la chirie de o luna, pe care refuza sa le plateasca pe motiv ca afacerea merge slab si nu are bani.Toate restantele cumulate depasesc cu mult garantia .cum as putea rezolva situatia?
Cel mai recent răspuns: alidia , utilizator 11:19, 30 Martie 2010
Si eu am avut o gramada de probl cu niste chiriasi. Acum mai bine tin apartamentul gol decat sa mai merg pe la politie... Contractul acela tipizat de la finante e o prostie! Asa ca eu pe langa ala am mai facut un alt contract, unde am prevazut si penalitati si de obicei ceream garantie mai mare ( eventual chiria pe 2 luni), dar acum dvs ce mai puteti face: sa-l dati afara fara resentimente, ca sa va achitati partial datoriile facute de acesta cu garantia de la el. Altfel, riscati sa faca mai multe datorii, sau chiar sa vi se rezilieze contractele la utilitati... ptr neplata si el tot nu are de unde sa dea si dvs tot nu aveti garantie mai mare. Eventual sa va garanteze cu o masina? si dvs veti plati datoriile lui asta ca pe el nu prea il intereseaza fiind pe numle soc dvs..
Rezolvarea e sa nu mai inchiriati spatiul si cereti eliberarea spatiului cat mai repede pana ce nu se fac alte datorii.
Sper ca este inserata in contractul de inchiriere clauza cu privire la faptul ca toate cheltuielile efectuate cu utilitatile cad in sarcila chiriasului.
Astfel puteti denunta contractul pt culpa locatarului, printr-o notificare scrisa, si puteti formula cerere de chemare in judecata pt plata restantelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat ContSters146176 ContSters146176 gazda copiilor mei le a spus ca le face un contract de comodat,va intreb ; copii mei vor plati toate utilitatiile apa gaz,curent,impozit,datorii,in afara de ... (vezi toată discuția)
Spatiu inchiriat-chiriasul nu a platit chiria hambra hambra Am inchiriat un spatiu comercial unei anumite firme. De cateva zile chiriasul nu si-a platit chiria, dar nu a platit niciodata nici utilitatile, respectiv ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere Pretorian Pretorian Buna ziua! problema este urmatoarea: un contract de inchiriere intervenit pentru o perioada de 5 ani intre mine si X. Plata chiriei se efectua in ultima zi ... (vezi toată discuția)