Deoarece sunt deranjata de 3 aparate de aer conditionat care sunt pozitionate chiar sub ferestrele mele ,as dori sa fac o expertiza extrajudiciara ,pentru determinare db.Problema este ca cele 3 aparate au tubulaturile de traseu frigorific pe sub tot apartamentul meu,provocand nu numai zgomot ci si vibratii.
As dori sa stiu care este,practic ,metoda de masurare a db(nu e vorba numai de sonometru care sa se pozitioneze in anumita locatie)ci de intregul proces de masurare adica-se anunta si ,,faptasii",se pun in functiune toate 3 aparatele,la ce turatie-care este cadrul legal de masurare ?
Va multumesc.
Eu am facut o expertiza sonometrica cu o societate comerciala, deci am oarecare experienta.
De la firma mi s-a raspuns asa:
1) ca ei nu au aparate de masurat vibratii
2) ca in instanta se iau in consideratie limitele la dB si mai putin cele la vibratii (raspunsul merita aprofundat)
3) alte diverse lucruri obligatorii -
a) semnatura administratorului/proprietarului care are aparatele de aer conditionat pe procesul verbal
b) persoana care comanda e indicat sa fie proprietarul deranjat
c) e recomandat sa aveti martori din acelasi bloc - vecini - 2-3-4 etc
d) expertiza va veni peste 2-3 zile....acolo veti citi toate incadratile legale adica ,. ceea ce nu cunoaste politia si nu vrea sa cunoasca STAT si Ordinul Ministerului Sanatatii .....ele vor fi scrise in expertiza....
e) in mod normal se vor faca trei masuratori dimineata la pranz si seara si o data cu aparatele oprite o data cu aparatele stinse
d) daca nesimtitu refuza sa semneze procesele verbale - trebuie facut proces verbal cu martor si-sau politie ca a refuzat sa le semneze - succes firma ca re va face masuratorile o sa va ghideze suplimentar la toate intrebarile dvs
cate firme de sonometrie ati contactat pana acum??. daca mai aveti si alte intrebari va stau la dispozitie...
veti primi detaliat trei tabele cu aproximativ 10 frecvente in Hz care in total vor insuma depasirea totala......in dB
trebuie sa faceti unn rezumat al expertizei ... si sa o inregistrati la politie ca sa il amendeze pe cine trebuie.....apoi in plus va duceti in instanta cereti despagubiri si scoaterea aerului conditionat...etc.etc... poate un jurist sa ma mai corecteze...
Va avertizez asupra faptului sa solicitati ca expertiza sonometrica rezultata SA FIE STAMPILATA SI SEMNATA PE FIECARE PAGINA!