avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... masina avariata de la deszapezire
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

masina avariata de la deszapezire

in data de 20 dec 2009 la ora 3.20(dimineata) am auzit alarma de la masina. am coborit repede sa vad ce s-a intimplat si mi-am gasit masina avariata de unitatile de deszapezire. Masina era parcata pe trotuar la o distanta de aprox 1 m de strada iar spatiu liber pentru pietoni era de cel putin 3 m. Pe linga masina mea trece cu usurinta masina de aprovizionare la magazinele alimentare. Deci, in ordine, situatia sta cam: asa strada - 1 m - masina - 3 m - bloc cu magazine.[ link extern ] .
Raspunsul primarului pe scurt: 1 nu raspund de actiunea tertilor cu care am contract, 2 parcare neregulamentare pe trotuar, 3 se interzice parcarea si stationarea autovehiculelor in perioada de iarna in locuri in care este stanjenita functionarea utilajelor de curatare si dezapezire. 4 abordare subiectiva(daca era masina lui oare ce facea?), 5 sa le dau numarul de inmatriculare a masinii care a facut paguba. TOATE acestea sint, dupa parerea mea simple motive nefondate.Am facut sesizare si la consiliul judetean si la prefectura. Pe scurt raspunsul lor: ati procedat corect cu sesizarea facuta la primarie iar daca aveti ceva impotriva raspunsului va rugam sa va adresati instantelor judecatoresti.
Si acum vine nelamurirea mea. Daca nu a fost vina mea, de ce sa platesc eu? Daca ma duc in instanta pe cine sa dau in judecata? Ma pot duce la un mediator? Care ar fi costurile la acesta? va multumesc si celor care puteti sa imi dati un raspuns si celor care ati avut rabdarea sa cititi.
Cel mai recent răspuns: lucianbc , utilizator 10:00, 7 Aprilie 2010
Actiunea dvs trebuie formulata impotriva proprietarului care a cauzat prejudiciul
In raport de complexitatea spetei ,in baza documentelor pe care le detineti,este de preferat sa consultati avocat ,care analizand, poate sa se pronunte competent
Trebuie sa dai in judecata societatea care face deszapezirea.
Oricum este un proces de durata in care va trebui sa faci dovada, ca acea societate (sau lucratorul ei) a produs paguba, si valoarea pretentiilor.
Nu dai multe informatii...ai asigurare CASCO? pentru ca situatia este alta atunci.
Daca nu ai studii juridice , sfatul meu este sa apelezi la un avocat, pentru ca si banii dati avocatului se recupereaza.
law72ro a scris:


Daca nu ai studii juridice , sfatul meu este sa apelezi la un avocat, pentru ca si banii dati avocatului se recupereaza.


Cu amendamentul ,daca ,instanta admite actiunea si daca ,reclamantul intelege sa solicite obligarea la plata de cheltuieli
Oricare ar fi demersul pe care il veti face, aveti nevoie de probe (documente/marturii/fotografii) confirmate/emise de institutii abilitate.
Faptul ca ati postat aici(Polite de asigurare..), presupune ca aveti si asigurare CASCO sau cunoasteti nr. de inmatriculare al utilajului pentru a solicita despagubiri RCA ????
Cel mai bine este sa consultati un avocat specializat in astfel de probleme, care va poate sfatui asupra modului de actiune pt a va rezolva problema.

Alte discuții în legătură

Informare aplicare amendă conform oug/2002 aiulianctin aiulianctin Bună seara, Am găsit în cutia poștală, cât și pe parbrizul mașinii parcate la poartă, o informare care spune următoarele: \"Stimați ... (vezi toată discuția)
Accident masina draghicimarianjan draghicimarianjan Am gasit masina in parcare lovita de un utilaj de dezapezire.Ce pot sa fac?X-( (vezi toată discuția)
Respingere dosar daune rca promocris promocris Buna ziua , Tocmai mi s-a comunicat de catre un asigurator RCA ca mi se respinge un dosar de daune pe motiv ca, si citez:\\"conform Art.27 ,pct.11 din Ordinul ... (vezi toată discuția)