Bună ziua ,
Mă aflu într-o situație oarecum particulara și aș avea nevoie de un sfat ,pentru care va mulțumesc anticipat. Incerc sa fiu foarte sintetică: părinții decedați,casă și curte construita impreună cu părinții si fratele ,2/3 eu ,1/3 fratele. De 14 ani este cu noi un al treilea frate : in plasament,tutor fiind mama ,de la moartea mamei sunt eu ,impreună cu fratele mai mare ne ocupam de cel mic. Cel mic ,vrea sa își creeze o familie si să continue locuiască în casa noastră , și ar vrea sa "investeasca" in aceasta proprietate,dar ar vrea o asigurare legală care să îl protejeze cumva pe el ,familia lui și banii investiți. Ce formă legală ne-ar putea ajuta ? Noi ,am vrea sa îl ajutam dar conferirea dreptului de uzufruct ni se pare limitantă iar din ce am citit ,și dreptul de habitat pare la fel. Având in vedere că aceasta casa a fost construită cu munca mea si a fratelui ,mi-ar place sa o putem folosi ( o parte cel puțin..), când ne vom retrage la pensie . Vă mulțumesc
Bună ziua. Pe 22.04.2022 am primit o factura de la Vodafone România, în valoare de 522,46 lei. Problema este ca eu nu am reședință în România, si propbail mama a încheiat contractul în numele meu, având în vedere ca sunt proprietara casei în care locuia. După zile de cercetări /apeluri telefonice pe la prietenii mamei, decedata anul acesta, aflu ca dânsa a încheiat un contract pt internet și tv cu UPC, acum 3 ani. De la actualul provider internet /tv, am aflat că, a fost semnat contractul cu ei în data de 8/03/2019 si terminata instalarea în 10/04/2019. Factura primită prin poștă pe data de 22 aprilie a c este emisa în 7 aprilie anul curent. Am cautat echipamentele (modem și card upc) de mi-au sărit neuronii, fără succes. Nu am găsit nicio problema dovada scrisa ca ar fi predat echipamentele... Întrebarea este : care îmi sunt opțiunile, din punct de vedere legal? Ce pot face și cum. Va mulțumesc