avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Acasă Decalogul avocatnet.ro - sau zece motive pentru care merităm bani pentru conținut

Decalogul avocatnet.ro - sau zece motive pentru care merităm bani pentru conținut

Dragi cititori, informarea poate fi gratuită, însă nu și cea de calitate - pentru că producerea și asamblarea ei, la fel ca orice alt lucru produs de niște oameni pentru alți oameni, costă. Iar pe site-urile unde informarea apare ca fiind gratuită, nu pierdeți din vedere regula simplă din online: dacă primiți ceva total gratuit înseamnă că voi sunteți produsul. Noi n-am vrut să facem asta cu cititorii noștri, așa că ne-am asumat în mod public: vindem conținut, nu oamenii care îl citesc.

Iar acestea sunt regulile după care funcționăm noi de 18 ani.

1. Nimic din ce vizează informarea generală a oamenilor obișnuiți nu costă niciun ban.

Singurele articole plătite sunt cele pe care firmele le folosesc într-un mod care le permite lor să își țină afacerile la adăpost și le scutesc de bani, timp sau efort.

Deci omul obișnuit (salariatul, pensionarul, șoferul, mama în concediu de creștere a copilului etc.) primește informația care îl vizează direct gratuit. Bani le cerem doar firmelor și profesioniștilor din diverse domenii de activitate, adica cei care au un avantaj palpabil și folosesc articolele noastre pentru a întelege legislația ca să poată lua decizii pentru afacerile și clienții lor, pentru a ști cum li se aplică normele legale, ce noutăți urmează să apară, cum trebuie să le implementeze astfel încât să nu riște amenzi etc.

2. Ne informăm doar din surse oficiale.

Nu scriem pe baza unor zvonuri sau a unor surse obscure. Toată informația noastră are trasabilitate și poate fi verificată pe site-urile oficiale ale administrației publice, în Monitorul Oficial și în orice alte surse de încredere, acestea fiind de fiecare dată menționate în materialele publicate.

3. Fiecare informație este verificată și explicată într-un mod ușor de priceput pentru oricine.

Redactorii noștri verifică informațiile despre care scriu din mai multe surse, se documentează suplimentar pe subiectul respectiv, tratează fiecare subiect din mai multe perspective și oferă mereu și informație de context, pentru a facilita înțelegerea unui subiect în ansamblu.

4. Abordăm subiecte și tematici care nu pot fi găsite în altă parte.

Modul în care ne pliem pe actualitate este singular în România. Noi oferim oamenilor lucruri pragmatice, informații prețioase, cu care pot opera în haosul care s-a generalizat cu atât mai mult în situația epidemiei. Suntem conectați la situația de zi cu zi, pe care o trecem prin filtrul nostru specific, astfel încât să putem prezenta informație de afaceri, cu aplicabilitate imediată - informații despre relațiile de muncă, contracte, fiscalitate, documente utile pentru diferite proceduri, concepte legale cu care își pot instrumenta mai bine operațiunile etc. - chestiuni absolut necesare în business-ul operațional, cu atât mai mult cu cât traversăm o perioadă de incertitudine.

5. Informatia este tratată corect și echilibrat. Nu alarmăm inutil, nu vindem panică prin articolele noastre, nici moarte și nicio altă emoție. 

Operăm actualitatea cu sângele rece al unui chirurg. Luăm informațiile disponibile și ne uităm la ele astfel încât să vedem dacă și cum pot fi folosite într-un mod corect. Ne uităm la realitate astfel încât să ne dăm seama de ce clarificări au oamenii nevoie, despre ce putem scrie ca să le fim realmente de folos. Nu scriem ca să panicăm sau ca să stârnim isterii, astfel încât să generăm trafic, scriem doar ca să informăm. Pentru că noi vindem strict conținut, nu oamenii care îl citesc.

6. Fiecare articol este tratat de un redactor apoi verificat de un coordonator cu experiență de cel puțin 5 ani în analiza și interpretarea legislației. Nimic nu apare pe site până nu trece prin cel puțin două filtre umane diferite.

Ne asigurăm că informațiile sunt actuale și precise, iar verificarea lor în două etape ne permite să reducem și chiar să eliminăm șansa ca un articol să prezinte inadvertențe sau erori de interpretare.

7. Valoarea noastră supremă este informarea cititorului.

Scriem despre ce vrem noi, neavând patroni care să ne dicteze subiecte - selectăm singuri din actualitate tematicile pe care le abordăm în articole.

Nefiind dependenți de publicitate, nu avem nevoie să facem trafic mare, cu orice preț, deci nu sacrificăm subiectele pentru a câștiga click-uri, astfel încât să putem raporta cifre mari de audiență (care să se traducă ulterior în mai mulți bani din publicitate).

Atunci când scriem un subiect, avem un singur criteriu în minte: cititorul. Puține institutii media din România beneficiază de această libertate, noi o avem dintotdeauna și o respectăm, înțelegând și responsabilitatea care vine odată cu asta.

8. Nu sacrificăm faptele de dragul titlurilor bombastice.

Cu un volum mare de informații și în ritmul accelerat al rețelelor de socializare, foarte mulți oameni au ajuns să își primească știrile doar din titluri. Titlurile noastre sunt corecte și informative.

9. Separam opiniile redacției noastre de faptele obiective cu care operăm.

Știrile noastre se bazează exclusiv pe fapte, în materialele pe care le publicăm nu există judecăți personale ale redactorilor. Opiniile, atunci când vrem să exprimăm public anumite chestiuni, sunt marcate ca Editoriale, permițând cititorilor să vadă ușor când e vorba de o judecată personală, nu de un fapt obiectiv.

10.  Avem un istoric de 18 ani în tratarea informațiilor pe criteriile enumerate mai sus.

Cititorul ca focus permanent, independența editorială, echidistanța și obiectivitatea nu sunt doar niște cuvinte goale pentru noi, ci sunt mecanismele pe care le folosim zi de zi, în activitatea noastră pentru a judeca fiecare subiect și pentru a îl împacheta în articole.

***

În perioada pe care o traversăm, când cititorii sunt reduși la emoțiile lor, ce sunt folosite și speculate în media pentru a genera cifre de trafic cât mai impresionante, uneori chiar și cu articole exagerate sau, și mai grav, inventate, e cu atât mai necesar ca surse de informare precum avocatnet.ro, care își bazează conținutul doar pe fapte obiective, să existe. Altfel, toți ceilalți care pliază realitatea după cum le convine vor acapara discursul mediatic cu orice preț. Iar prețul îl vom plăti toți: este „cantitatea” de adevăr care circulă în spațiul public.

Le mulțumim tuturor abonaților noștri, cei care prin contribuția lor financiară, ne permit să existăm și să ne facem mai departe treaba la care ne pricepem: să explicăm legislația pe înțelesul oricui.