Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriVenise iarna pe Hristo Botev. Am coborât târziu la cafeneaua din colț, mai mult de teamă că o să închidă. Dana mi-a făcut un flat white, apoi am ieșit pe băncuța de afară, să putem zăbovi împreună la o țigară.
Articolul continuă mai jos
Dar n-am avut cum: oamenii tot intrau și ieșeau din cafenea, într-un periplu agitat și nesfârșit, mașinile claxonau nervoase, lumea se grăbea spre oriunde, strada era toată iureș și freamăt. Ca un mecanism care trebuie să se învârtă mereu și mereu, altfel s-ar sfărâma sub greutatea nemișcării. Ca și cum oprirea, tăcerea, nefăcutul ar fi insuportabile.
Mi-a venit să mă adăpostesc de frig și de grabă; acasă ar fi fost parcă prea multă tăcere, așa că m-am întors în cafenea.
M-am așezat la o masă, cu spatele la geamul care dădea spre stradă, am început să sorb alene din cafea. Pe fundal începuse un Queen nemuritor - There’s no place for us... Am luat o carte la-ntâmplare, am început să citesc despre cum memoria doare, indiferent unde o atingi și despre cum cine nu e strigat pe nume e uitat, iar cine nu e mângâiat nu există.
Dana făcea în tihnă cafele, oamenii continuau să intre și să iasă, unii, poate cei mai curajoși dintre ei, se opreau.
Pe când Freddie ne spunea că forever is our today, peste stradă și peste noi s-a așezat, ca într-un gol de timp, un soi de liniște. Tăcuse totul. Chiar și iarna.
Crezusem c-am coborât târziu la cafenea, dar în timp ce urcam înapoi la etajul 6, mă gândeam că doar nouă ni se pare că e prea devreme ori prea târziu, viața ni se întâmplă, în fapt, de fiecare dată, exact la timp.
Citește mai mult despre editorial roxanaINSTANTANEELE URBANE sunt o colecție de momente și gânduri surprinse de oamenii de la avocatnet.ro în viața lor de cotidiană.
Noul AI Act generează confuzie în mediul de afaceri, companiile neștiind exact dacă și cum li se aplică aceste reglementări. Multe firme utilizează deja sisteme AI (chiar și fără să realizeze) și se expun riscurilor legale semnificative, cu amenzi care pot ajunge până la 35 milioane EUR sau 7% din cifra de afaceri globală, pe lângă potențialele daune reputaționale.
La curs, alături de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, veți învăța să identificați sistemele AI utilizate în companie, să evaluați riscurile, să implementați măsuri de conformitate și să transformați obligațiile legislative într-un program structurat în 20 de pași.
Comentarii articol (0)