Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriConstatarea zilei e că realitatea ultimelor zile ne-a arătat că am pierdut controlul asupra viitorului. Era o iluzie, dar ne plăcea. Ne-am obișnuit, de ani buni, să știm că o să plouă în 10 minute, că taxi-ul ar trebui să vină în 3 minute și tot așa. Ne-am obișnuit că avem mult mai multe drepturi decât obligații.
Articolul continuă mai jos
În ultimele zile, iluzia de control a dispărut. Puțini oameni au reușit să accepte că lucrurile din jurul lor chiar se întâmplă. Semănă cu un scenariu de film, cu viața altora, cu un joc virtual. De aici și bășcălia, neîncrederea ori efectul de turmă pe care îl vedem în jur.
Doar că partea putredă a societății moderne nu e aici. Nu. Dacă e să fie ceva pus la încercare în perioada următoare, atunci va fi încercat greu sentimentul de solidaritate. Până acum, ea era mimată, mai ales pe internet, unde era ascunsă abil în spatele unor like-uri, share-uri, semnături pentru petiții și cauze virtuale. Era mimată în societate, de oameni care-și vedeau de păcatele lor, în timp ce le explicau altora cum să fie sfinți.
Azi, mulți continuă în același stil. Doar că, la fel ca în Italia, combinația dintre bășcălie și șmecherie e un cocktail periculos. Pentru că n-avem doar drepturi, avem și obligații. Iar acum trăim vremuri în care obligațiile sunt importante.
Nu crezi?
***
Săptămâna viitoare vom reveni cu subiecte noi de dezbătut. Până atunci, te așteptăm cu comentarii la subiectul de azi :) Între timp, ți-am pregătit și o listă cu recomandări de învățat | citit | ascultat.
Citește mai mult despre lumea inteligo, cursuri inteligo, dezbaterea saptamaniiLumea Inteligo. Săptămânal, poți primi gratuit, în emailul tău, newsletter-ul Lumea Inteligo. Pentru oameni care vor să evolueze. Dezbatem subiecte legate de noi, oamenii, și de mecanismele care ne ajută să evoluăm constant în viață și carieră. În plus, vei regăsi recomandări de lectură, podcasturi și multe altele.
Abonează-te gratuit aici.
Noul AI Act generează confuzie în mediul de afaceri, companiile neștiind exact dacă și cum li se aplică aceste reglementări. Multe firme utilizează deja sisteme AI (chiar și fără să realizeze) și se expun riscurilor legale semnificative, cu amenzi care pot ajunge până la 35 milioane EUR sau 7% din cifra de afaceri globală, pe lângă potențialele daune reputaționale.
La curs, alături de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, veți învăța să identificați sistemele AI utilizate în companie, să evaluați riscurile, să implementați măsuri de conformitate și să transformați obligațiile legislative într-un program structurat în 20 de pași.
Comentarii articol (2)