Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriMai aveam atunci ceva de spus, mai aveai și tu ceva; mă gândeam într-un punct, tu, în altul; și ce ne-ar fi trebuit, poate, era o linie care să le unească pe amândouă; niciuna n-a trasat-o, linia simplă a comunicării, dar tot universul unei prietenii e o mulțime de axe care se întrepătrund; n-aveam doar două puncte care se cereau unite într-o axă la infinit, ci un plan întreg de lucruri comune, pe care, cumva, un univers mai mare le-a înghițit.
Articolul continuă mai jos
Distanța dintre punctele noastre, dacă ne reducem la simple urme lăsate de vârful unui creion pe planșa vieții, e uneori atât de mare că ne trebuie înțelepciune ca să le unim. Ne vorbim mult, ne străduim să ne-nțelegem, ne întindem câte o mână virtuală, unul de colo, altul din alt loc și e o geometrie foarte complicată cea pe care o-ntâlnim în celălalt când suntem la distanță.
Nu ne cunoaștem întotdeauna măsura și forma cuvintelor; tragem cu compasul arcuri în jurul celor pe care vrem să le spunem de fapt. Ne cerem sau nu iertare pentru ce-am creat, scuzele contează adesea mai mult sau mai puțin; contează, în fapt, dacă ne uităm de unde am plecat.
Am considerat multă vreme că să ceri iertare e în zadar; comparam oameni cu vase sparte, dar sunt unii mai înțelepți ca noi și ne-nvață că putem „lipi” cu aur lucrurile ce s-au spart. Iertarea nu-i sortită eșecului când avem în spate un univers de puncte aduse laolaltă de axele prieteniei și dragostei pentru celălalt.
Timpul nu șterge urmele de pe planșă decât dacă asta vrem de fapt. Și, deși nu e aliatul nostru niciodată, cel scurs ne ajută să privim în urmă la momentele când nici nu trebuia să facem vreun efort ca să avem ce-aveam, când ne înțelegeam din priviri, când credeam că avem măsura și forma cuvintelor celuilalt.
Dar tocmai pentru că mai avem în față, aș crede, atâta timp, îmi permit să trag o linie între punctele pe care le-am lăsat solitare, îndepărtate, într-un februarie nu foarte îndepărtat.
Iertare, C., pentru geometria pe care am stricat-o din imprudență, orgoliu și prea multă ignoranță.
Să ne revedem cu bine, curând.
---
Din seria „30 de fragmente”
Citește mai mult despre 30 de fragmente, editorialNoul AI Act generează confuzie în mediul de afaceri, companiile neștiind exact dacă și cum li se aplică aceste reglementări. Multe firme utilizează deja sisteme AI (chiar și fără să realizeze) și se expun riscurilor legale semnificative, cu amenzi care pot ajunge până la 35 milioane EUR sau 7% din cifra de afaceri globală, pe lângă potențialele daune reputaționale.
La curs, alături de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, veți învăța să identificați sistemele AI utilizate în companie, să evaluați riscurile, să implementați măsuri de conformitate și să transformați obligațiile legislative într-un program structurat în 20 de pași.
Comentarii articol (0)