Europenii au o parere considerabil mai buna despre Uniunea Europeana si despre institutiile ei fata de acum sase lui si sunt mai optimisti in ceea ce priveste viitorul forului comunitar, indica primele rezultate ale Eurobarometrului Standard 67, primavara 2007.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi" Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
In Romania, cei care cred ca apartenenta la UE este un lucru bun sau foarte bun reprezinta 67%, depasind cu 10 procente media europeana.
Se constata, de asemenea, in cazul Romaniei, ca aderarea la Uniunea Europeana a determinat, fata de toamna anului trecut, o crestere cu 5% a sustinerii fata de apartenenta la forul comunitar.
In ceea ce priveste avantajele apartenentei la UE, cetatenii celor 12 noi state membre sunt in general mai optimisti decat cei din vechea UE-15. Daca in noile state membre 68% dintre cei intervievati considera ca statutul de membru al UE le aduce avantaje, in vechile state membre doar 57% dintre cetateni impartasesc aceasta opinie.
69% dintre romani considera ca avantajele statutului de tara membra a UE au inceput deja sa fie simtite, in timp ce vecinii nostri bulgari au aceasta perceptie in proportie de numai 50% - dar nu din cauza unui nivel ridicat al opiniilor negative, ci din cauza numarului relativ mare al celor care nu si-au format o opinie in aceasta privinta.
Nota AvocatNet: Numai legislatia europeana din editia printata a Jurnalului Oficial al Uniunii Europene poate fi considerata autentica
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (0)