avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Activitate gabymad77

Activitate gabymad77

Bună, am rezidență în Spania și masina cumpărată acolo din 2011,acum vreau să o înmatriculez în România tot pe mine(pe talon și civ-ul spaniol apare numele meu și data dobândirii), am făcut La RAR civ romanesc certificatul de autenticitate și îți. Acum ca să o înscriu la impozit la primărie mi se cere contract de vânzare cumpărare, dar în acest caz nu are loc o vânzare cumpărare. Mi sa spus de la primărie ca dacă aduc contractul cu care am cumpărat masina acum 6 ani, ma vor impozita pe cei 6 ani în urmă, cum trebuie să îi explic doamnei sau ce act trebuie să aduc ca să o pt trece la impozit tot pe mine și sa o înmatriculez.
Răspuns la discuția Verificare asigurat CNAS
nu ma incadrez in nici o situatie, sunt casatorita sotul munceste tot in spania,copii s.au nascut acolo deci nu am avut aici concediiu de maternitate, nici ajutor social nimic. practic am stat in spania din 2005 pana in oct 2014,veneam in tara doar in vacanta cate 1 sapt 2. acum am revenit in romania si din curiozitate am incercat sa introduc datele mele in programul de verificare cnas asigurati si am ramas uimita cand am vazut ca apar ca asigurata si cu card emis.(cu toate ca inca nu lam primit)
Răspuns la discuția Verificare asigurat CNAS
29 ani

am muncit doar 1 an in romania in 2004-2005.

apoi am plecat in spania si acolo am lucrat legal din 2011-2014,momentan nu muncesc(nici in ro nici in spania) din octombrie 2014. daca muncesc in strainatate se pune ca si cum as fi asigurata aici sau cum?
buna, am o nelamurire cu pot aparea ca asigurata din 2008 daca eu nu am mai muncit ? pe site-ul verificare asigurat cnas apar ca asigurata si cu card emis.
cu e posibil asa ceva¿ sa fie vreo eroare informatica?
sotul a facut credit (1200ron)la ing inainte de casatorie( iulie 2005) si nu a platit nimik,in 2008 si 2009 au venit acasa la mama lui de la recuperari datorii dar e nu are nimik pe numele lui,de atunci au mai venit o data in 2010(februarie) dar nu au lasat nimik scrisoare acasa si nici mama lui nu a semnat nimik.
as dori sa stiu daca se poate prescrie datoria ,in cat timp? si cum pot afla daca sa prescris?
buna,mi sa furat portolelul cu banii cardurile si permisul de conducere,am facut plangere aici in spania,intrebarea mea este,acum in romania pot cere alt permis?
sau care ar fi procedura?
aici mi sa spus ca pot sa merg la consulat sa mi se faca o recunoastere de permis sau asa ceva si apoi cu acel document sa merg la directia generala de trafic din madrid sa imi elibereze un permis de conducere spaniol dar eu nu vreau permis spaniol vreau romanesc,in tara il pot obtine?
buna,am nascut in spania in mai 2009, ce mar interesa ar fi de ce acte as avea nevoie pt a primi alocatia in tara-in spania nu am primit nici 1 euro-si ce acte ar trebui aduse in romania pt alocatie?