avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bebe nascut in Spania-alocatie Romania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bebe nascut in Spania-alocatie Romania

buna,am nascut in spania in mai 2009, ce mar interesa ar fi de ce acte as avea nevoie pt a primi alocatia in tara-in spania nu am primit nici 1 euro-si ce acte ar trebui aduse in romania pt alocatie?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 19:49, 6 Noiembrie 2009
Pentru solutionarea problemei dumneavoastra adresativa Directiei de protectie a copilului de care apartineti. Personalul de acolo va da lista de documente necesare pentru intocmirea dosarului si formularele tip care trebuieasc completate.
Parintii cetateni romani, sunt obligati în termen de 6 luni de la data întoarcerii în tara, sa ceara transcrierea certificatelor de nastere straine în registrele civile de la ultimul domiciliu pe care l-au avut sau îl au în tara, pentru a obtine, pentru copii lor, certificate de nastere romanesti.
Acte necesare
- certificatul de nastere original si o copie xerox legalizata a acestuia;
- traducerea în limba romana a certificatului, autentificata de un notar public din Romania;
- copia xerox a cartii de identitate a parintelui care solicita transcrierea certificatului strain de nastere;
- adeverinta de domiciliu pentru cetatenii romani cu domiciliul legal în strainatate- eliberata de Biroul Evidenta Populatiei local;
- copia xerox legalizata a certificatului de casatorie al parintilor (daca este cazul);
- declaratie pe proprie raspundere data la notar, în cazul în care la rubrica numele de familie al mamei este trecut numele de fata, din care sa reiasa faptul ca poarta nume comun cu al tatalui ( daca nasterea s-a produs în Italia etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere certificat de nastere romanesc ALUNDRA09 ALUNDRA09 Buna ziua, avem un baietel de 1 an de zile,nascut in Franta.Deoarece dorim sa facem o vacanta in Romania,ne intereseaza actele necesare pentru obtinerea ... (vezi toată discuția)
Cum sa-i fac actele copilului meu fara actele tatalui ciucasraluca ciucasraluca buna ziua ma numesc raluca si am un baietel de un an si 2 luni nascut in spania si recunoscut de tatal acolo. am venit cu baietelul meu in tara pt ca nu am ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copiilor nascuti in strainatate pantiru ioana pantiru ioana fetita mea este nascuta pe data de 15.01.2004 in istambul si din 2005 sint in tara dar nu mia dat nimeni un certificat de nastere fetitei ma tot plimba de colo ... (vezi toată discuția)