avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate alfa_omega

Activitate alfa_omega

In cazul unui accident mortal, autovehicolul implicat in accident era proprietatea unei societati de leasing , iar soferul era angajat al firmei detinatoare.
Societatea de leasing a omis sa incheie RCA sau CASCO pt autoveh implicat in accident, cu toate ca potrivit legii si contr de leasing, avea aceasta obligatie.
Firma detinatoare poate chema in judecata, in cazdrul procesului penal, pe latura civila, societatea de leasing in calitate de parte responsabila civilmente?
In ce masura raspunde acest SRL detinator pentru pagubele partii civile? (soferul era proaspat angajat al firmei detinatoare, a condus pe traseul unde a avut accidentul fara a avea acordul patronului).
CE POSIBILITATI SUNT CA FIRMA DETINATOARE SA NU RASPUNDA PT PREJUDICIUL PARTII CIVILE?
Aveti capacitate de exercitiu- din moment ce sunteti majora, deci puteti inainte orice cerere la judecatorie. Problema este insa ca va lipseste calitatea procesuala activa in sensul ca dvs. nu sunteti prejudiciata efectiv si nici nu sunteti" titularul dreptului", puteti justifica cel mult un interes procesual. Cred ca puteti formula, daca tatal dvs. depune o astfel de cerere in instanta, o cerere de interventie in sprijinul actiunii tatalui. Cred ca un avocat va poate indruma cel mai bine si doar luand initiativa puteti avea sansa de a "repara" acest neajuns.Va urez succes si astept orice sfat . Tineti-ma la curent, cred ca ne putem sprijini reciproc!
Ar fi interesant de stiut ce varsta ai, draga Blondie, pentru a sti daca ai sau nu indreptatire legala in a cere ceva in instanta. Pe de alta parte, tatal tau este cel care ar trebui sa faca ceva in sensul retragerii numelui sau (o actiune judecatoreasca) si sa consulte un avocat, asa cum este si in speta de fata.
Cred ca e posibil sa ii fie retras numele pe aceasta cale-a judecatii, insa nu am gasit inca practica judecatoreasca in acest sens, adica solutii date de instante in cazuri similare. Daca cineva are astfel de solutii sau idei pt a promova o astfel de actiune, ii rog in continuare sa ma (ne) sfatuiasca! Multumesc!
Din pacate, legislatia in materie este intr-adevar, restrictiva as zice eu raportat la mijloacele de proba ce pot fi administrate chiar si in astfel de cauze, mai ales ca este vorba de minori, interesele acestora si nu de interesele unui parinte abuziv-cum este in acest caz mama-care se prevaleaza de calitatea de parinte caruia i-a fost incredintat copilul uzand de atributul maternal in scop distructiv pentru minor.
Cred ca evaluarea ar trebui facuta nu doar minorului, ci si parintelui caruia i-a fost incredintat sau chiar si parintelui "divortat de propriul copil" si aceste evaluari ar trebui facute de specialisti si cuprinse mai apoi intr-un raport desfasurat pe o anumita perioada de timp( de observare) , nu pret de o ora intr-un birou...interval in care nu e posibil a evalua corect persoana sau comportamentul sau decat tangential, "trucat""regizat".Adevarata fata a unei mame sau tata-dupa caz ar putea fi, cu siguranta, depistata de acei psihologi specializati in problemele minorilor si cele de familie.In cazul de fata, ca si in marea majoritate a cazurilor de acest gen, cred ca deciziile judecatoresti se bazeaza pe un formalism, judecatorii nu particularizeaza, fapt ce prejudiciaza enorm viata unui copil si a parintelui afectat de astfel de decizii.Multumesc pentru idei, sugestii, sfaturi!
Voi lua in considerare opinia dvs., multumesc pentru timp si sfaturi!
legat de solicitarea adresata de reclamanta Autoritatii Tutelare si Protectiei Copilului relativ la decaderea din drepturile parintesti a tatalui pt " abuzurile fizice si fizice" asupra minorului v-as ruga sa ma consiliati, cam ce strategie ar trebui urmata?!
Mii de mutumiri!
Ma refeream la martori mincinosi care ar putea atesta in fals ca au vazut urme de agresiune asupra minorului la reintoarcerea acestuia de la tata.(pentru ca acestia nu s-ar expune in acest mom la o plangere pt mart mincinoasa, fiind vb de un fapt ce-l atesta teoretic si nu poate fi probat practic ca ei nu au vazut ce declara ca au vazut).Avocatul tatalui exista deja si tocmai dspre aceste probabilitati l-a incunostiintat pe tata (justitia in Romania se face si cu martori mincinosi).
Sa inteleg ca e posibil orice, deci si condamnarea acestuia la a nu-si mai vedea copilul pt fapte inventate de o mama incapabila sa vada interesul copilului de a pastra legaturi cu tatal sau si preocupata doar de dorinta de a face rau fostului sot????multumesc pentru orice sfat!
Ca este un lucru grav nici nu mai intra in discutie, dar ceea ce acum e important pentru tata si relatia sa cu propriul copil este sa poata demonstra adevarul si cu ce fel de probe o poate face?!
Stim cu totii ca "doamna justitie" e legata la ochi si ca propria nevinovatie nu e prezumata ci vinovatia, din pacate, de aceea va solicit ajutorul in acest caz!
PS Audierea minorului montat de mama nu ar putea ri elocventa in acest caz.Psihologii platiti sa spuna ce zice reclamantul ca e adevarat nu sunt adevarati profesionisti, asa ca nici o evaluare "la cerere"a copilului dpdv psihologic nu apare relevanta Dureros si de neimaginat!
va rog, un sfat!
in speta, mama minorului a depus actiune prin care solicita restrangerea programului tatalui la "minimul posibil" invocand ca motive faptul ca tatal a batut minorul. mama uzeaza de acte medicale care le-a obtinut ca urmare a presiunilor facute asupra colegilor de breasla (medici)-respectiv certif med-legal,adeverinta de la psiholog.exista pe rol ordonanta presed si o actiune de fond cu acest obiect. reclamanta mai adreseaza cereri "accesorii" de decadere din drepturile parintesti Autoritatii Tutelare si Directiei de protectie a copilului, pt aceleasi motive. certif med -legale atesta 3 zile de ingrij medicale pt un abuz fizic presupus dar inexistent, faptic, tatal neagresandu-si copilul. inafara de martori care pot confirma faptul ca intre tata si copil existau relatii foarte bune si expertizarea certif med-legal, ce alte probe poate invoca tatal in apararea sa? intr-o astfel de situatie ce mijloace legale are la indemana tatal pt a demonstra adevarul si a combate toata probatiunea falsificata de reclamanta-mama? daca mama aduce doi martori mincinosi care spun ca au vazut minorul batut tatal se poate astepta la o hotarare care sa-i rapeasca orice drept parintesc? minorul are 6 ani si e foarte influentat de mama, mituit cu jucarii si amenintat cu sanctiuni daca nu spune ce vrea mama! multumesc!
Ati participat la un asfel de curs?
Detaliile de pe site le cunosc, m-ar interesa opinia dvs personala despre beneficiile acestei metode si daca ati beneficiat efectiv de rezultate de pe urma acestui curs si in ce mod s-au reflectat in viata dvs.
Multumesc anticipat!
Stiamata doamna,

Multumesc pentru sfaturi, si eu opinez ca Re-actia la Actie (am fost muscat, musc si eu!) nu este solutia optima mai ales cand patrupezii doar ar trebui sa muste...
Demersurile privind apararea unei imagini la care cred ca tine fiecare dintre noi reprezinta DOAR UN GEST FIRESC de ocrotire propriei imagini (unul din atributele imaginii unei persoane reprezentandu-l chiar numele) , nicidecum dorinta de a "lua" de la cine "deja a avut" un nume.